Şimdi sıra Kafes'te!
Balyoz'un dayanağı olan CD'lerin sahte çıkmasının ardından, gözler diğer delillere çevrildi. Savcılık Kafes Eylem Planı üzerindeki imzanın emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olup olmadığının incelenmesi için bilirkişi görevlendirme kararı aldı.
Balyoz Davası'ndaki suçlamaların ana dayanağı olan 11 ve 17 numaları CD'lerin üzerindeki yazıların sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından, gözler diğer kumpas delillerine çevrildi.
Kumpas iddialarını araştıran savcılık, "Kafes Eylem Planı" eklerinin incelenmesi için bilirkişi görevlendirme kararı aldı. Gayrimüslimlere suikast bilgilerinin yer aldığı öne sürülen Kafes Eylem Planı'nın eklerindeki imzaların emekli Binbaşı Levent Bektaş'a ait olup olmadığı araştırılacak.
Bektaş’a ait olduğu iddia edilen imzalar, daha önce avukatlar tarafından Adli Yargı Adalet Komisyonu bilirkişisi Jale Bafra’ya inceletilmişti. Bafra'nın raporunda imzaların bilgisayarla üretilen sahte imzalar olduğu belirtilmişti. Ancak bu rapor, o dönem davaya bakan mahkemeler tarafından kabul edilmemişti.
Hükümet'in kumpas açıklamasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı suç duyurusunda bulunmuş, savcılık ilk olarak Poyrazköy davası sanığı Levent Bektaş’ın ifadesini almıştı. Bektaş, ifadesinde imzanın kendisine ait olmadığını söylemişti.
Balyoz davasında Oraj, Suga ve Çarşaf gibi eylem planlarının bulunduğu 11 ve 17 nolu CD’lerin üzerindeki yazıların Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’ye ait olmadığının ortaya çıkmasının ardından, Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz; kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü, Aytekin Özanlı, imza incelemesi yapan kolluk ve bu CD’leri savcılığa teslim eden Mehmet Baransu ile CD’ler üzerindeki el yazılarının Tanyeri’ye ait olduğuna dair köşe yazısını kaleme alan Emrullah Uslu hakkında suç duyurusunda bulundu.
ulusalkanal.com.tr