Meclis kanunmatik gibi!

Meclis’te son 11 yılda bin yediyüz yetmiş beş yasa çıkarıldı, bir rekor kırıldı. Bu rakan, Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü'nün araştırmasıyla ortaya çıktı. Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü Başkanı Savaş Özdağ, "çok kanun çıkması Meclis'in iyi çalıştığının değil, bir hukuk devleti olarak geriye gidildiğinin göstergesidir" dedi.

Abone ol

Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü, Meclis’in son 11 yılda ki yasama faaliyetlerini inceledi. Çıkarılan faaliyet raporuna göre Meclis son 11 yılda bin yediyüz yetmiş beş yasa çıkardı.

Raporda ayrıca, en fazla değiştirilen kanunun Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu olduğu açıklandı.

Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü Başkanı Avukat Doktor Savaş Özdağ, ‘’Meclisin fazla yasa çıkartması çok çalışıldığını göstermez, aksine hukuk devleti olarak geriye gidildiği anlamına geliyor’’ dedi.

Özdağ, ‘’bu yoğun kanunlaşma ile devletin bir kısım kurumları değiştiriliyor sanki devlet yeniden düzenleniyor’’ diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Bir ameliyat yaptırmadıkları kaldı! Gündem Özelleştirmeye karşı ilk adım atıldı Gündem Emniyet'ten dalga geçer gibi savunma! Gündem Paralel vurgun! Gündem