Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 131'e yükseldi

Türkiye koronavirüsle mücadelede test sayısını artırıyor. Dün 9 bin 982 kişiye test yapıldı. Bu şimdiye kadar bir günde yapılan en yüksek test sayısı oldu… Kovid-19 salgınıyla ilgili son rakamlar açıklandı. Buna göre; 23 kişi daha hayatını kaybetti, can kaybı 131’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 105 oldu.

Abone ol

Türkiye’de bir günde yapılan koronavirüs test sayısı 10 bine dayandı. Bugüne kadar 65 binin üzerinde kişiye test yapıldı.

Her geçen gün artan test sayısı bir günde yapılan en yüksek test sayısına ulaştı. Dün 9 bin 982 vatandaşa test yapıldı. Böylece tam 65 bin 446 vatandaş virüs taramasından geçti.

Türkiye’deki koronavirüs bilançosuna ilişkin rakamlar Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Son 24 saatte bin 815 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, hasta sayısı 9 bin 217'ye çıktı. Kovid-19 nedeniyle 23 kişi daha hayatını kaybetti, can kaybı 131'e yükseldi.

Toplam yoğun bakım hasta sayısı 568, toplam entübe hasta sayısı 394, toplam iyileşen hasta sayısı 105 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Koca, “covid19.saglik.gov.tr’den Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu’nu görebilirsiniz” mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanı ayrıca koronavirüs ile mücadele kapsamında, tedbirlere uyarak evde kalan vatandaşlara, paylaştığı video ile teşekkür etti.

Fahrettin Koca paylaşımında, “Sağ ol Türkiye. Yarını tedbirlere daha sıkı uyarak geçirelim” ifadelerine yer verdi.

ulusal.com.tr

İstanbul Valisi Yerlikaya: İstanbul'un giriş ve çıkışlarında sağlık kontrolleri yapılıyor Gündem HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma başlatıldı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Emine Erdoğan'ın çağrısına destek Gündem Bakan Selçuk'tan flaş bayram ikramiyesi açıklaması Gündem