Seferberlik için bu 6 acil adım atılmalı

Türkiye PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütleri ile mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor. Terör saldırdıkça Türk milleti birlik oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seferberlik çağrısı tüm bunlarla birlikte gündemdeki yerini koruyor. Aydınlık gazetesi seferberlikte atılması gereken adımları araştırdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “teröre karşı seferberlik çağrısı tartışılıyor. Toplumun tamamına yakını teröre karşı topyekün mücadele edilmesinden yana. Ancak bu seferberliğin başarılı olması için atılması gereken adımlar var.

Aydınlık teröre karşı milli seferberliğin başarılı olması için atılması gereken adımları araştırdı. Teröre karşı mücadele eden komutanlar, emniyet yetkilileri, siyasetçiler, geçmiş dönemlerde bu mücadelede görev almış kişiler, terörle mücadele uzmanları milli seferberliğin başarılı olması için atılması gereken adımları ve gerekçelerini şöyle anlattılar:

1- BAŞKANLIK TEKLİFİ GERİ ÇEKİLMELİ

Yapılacak seferberlik için en büyük sıkıntı, AKP’nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile uzlaşarak TBMM Başkanlığına sunduğu anayasa değişikliği teklifi. Türkiye “Cumhurbaşkanlığı” makyajlı “başkanlık” nedeniyle ikiye bölünmüş durumda. İçinde bulunulan hassas durumda toplumun birleşmesi için Meclis’e sunulan anayasa değişikliği teklifinin geri çekilmesi zorunlu. Teklif geri çekilirse önümüzdeki dönemde yaşanacak gerilimin de önüne geçilmiş olacak. 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi sonrası oluşan dayanışma öne çıkacak.

2- MECLİS GÜÇLENDİRİLMELİ

Türkiye bütün krizlerini güçlü Meclis’le açtı. Kurtuluş Savaş’ın başarılması ve Cumhuriyet’in kurulması güçlü Meclis’le gerçekleştirildi. İçinde bulunduğumuz dönemin aşılması için de Meclis’in devre dışı bırakılması değil, Meclis’in güçlendirilmesi gerekiyor. FETÖ, PKK, ... terörüne karşı toplumun bütün kesimlerinin desteği Meclis’le sağlanabilir.

3-RUSYA, İRAN, IRAK VE SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ

Türkiye’nin terörle mücadeleyi tek başına yürütmesi zor. Teröristler komşu ülkeleri “cephe gerisi” olarak kullanıyor. Irak ve Suriye’nin Türkiye sınırındaki otorite boşluğu yaşanan bölgeleri ABD korumasında PKK , IŞİD gibi terör örgütleri kullanıyor. Eskiden Kandil bölgesi terör örgütlerinin eğitim alanıydı. Şimdi buna Suriye’de ABD korumasındaki Fırat’ın doğusu ve Irak’ın Sincar bölgesi de eklendi. Bu durumun ortadan kaldırılması için Moskova, Tahran, Bağdat ve Şam yönetimleriyle işbirliği zorunlu. Moskova, Tahran, Bağdat ve Şam’la teröre karşı birlikte hareket edilirse kısa sürede sonuç alınabilir.

4-İNCİRLİK’E EL KONULMALI

Bölgede bütün karanlık faaliyetlerin merkezi İncirlik. ABD Irak’ın kuzeyinde 2. İsrail’i İncirlik’te konuşlanan Çekiç Güç’le kurdu. Şimdi Suriye’nin bölünmesi için de İncirlik kullanılıyor. Suriye’deki CIA’nın örtülü operasyonlarının tamamına yakını İncirlik’te planlanıp uygulandı. Geçmişte İncirlik’ten kalkan ABD uçakları Cudi’de PKK’ya yardım paketleri atarken suçüstü yakalandı. 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişiminin İncirlik’ten koordine edildiğini bizzat Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. El Bab’da Türk askerlerini şehit eden İHA’ların İncirlik’ten kalktığı konusunda ciddi iddialar var. İncirlik’in ABD tarafından kullanılması Türkiye’nin komşularıyla ilişkisini de bozuyor. Bu nedenle teröre karşı seferberlikte İncirlik’e el konulması olmazsa olmazlardan biri.

5- FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI AÇIĞA ÇIKARILMALI

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişiminin siyasi ayağının üzerine gidilmiyor. Başkanlık hevesi darbe girişiminin siyasi ayağının üzerine gidilmesini engelliyor. 330 için ByLock’cu milletvekillerinin oyuna ihtiyaç duyulduğu için FETÖ ile mücadelede zaaf ortaya çıkmış durumda. AKP referandum gerekçesiyle FETÖ temizliği yapmayı planladığı kongrelerini bile erteledi. Teröre karşı mücadelede başarılı olunabilmesi ve halkın teröre karşı seferber edilebilmesi için “siyasi ayağın” açığa çıkarılıp hesap sorulması şart.

6- ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLMELİ

Terörle mücadelede başarılı olmak için yapılması gereklerden biri de ekonomimizin düzlüğe çıkarılması. Üretim ekonomisine geçmek zorunluluk haline geldi. Halkın teröre karşı seferber edilebilmesi için beraberinde ekonominin de düzeltilmesi gerekiyor. Çiftçinin, sanayicinin üretim yapabilmesi için desteklenmesi zorunlu. Toplumun bütün kesimlerinin rahatlatılması şart. Terörle mücadele ve üretim ekonomisine geçiş aynı paketin parçaları olarak ele alınmalı.

ulusalkanal.com.tr

Adalet Bakanlığı 5 binin üzerinde alım yapılacak Gündem 'Akşener yeni parti çalışmalarına başladı' Gündem Belediyeden skandal kitap: Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur Gündem Milli Piyango bu hatayı nasıl yaptı Gündem