Dışişleri'nde sürpriz zirve!

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan dün Muğla’daydı. Yatağan işçileri de Erdoğan'dan randevu almak istedi. Ancak randevu yerine polisten "ileri demokrasi" dersi aldılar. Özelleştirmelere karşı eylem yapan Yatağan işçileri yaka paça gözaltına alındı. Erdoğan'ın kentten ayrılmasının ardından işçiler serbest bırakıldı.

Abone ol

Bir yanda 2 aydır terör örgütü IŞİD'in elinde rehin tutulan konsolosluk görevlileri, diğer yanda başka bir terör örgütü PKK'nın IŞİD korkusuyla Mahmur Kampı'nı boşaltması...

Türkiye sınırında bu sıcak gelişmeler yaşanırken, Dışişleri Konutu'nda kritik bir zirve düzenlendi

Zirveye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Jandarma Komutanı Servet Yörük katıldı.

Davutoğlu, sürpriz görüşmenin ayrıntılarını özel bir televizyonun canlı yayınında aktardı.

Davutoğlu IŞİD'in rehin tutuğu 49 Konsolosluk çalışanı ile ilgili çalışmalar sürüyor dedi. Ancak Davutoğlu IŞİD terör örgütüne karşı atılacak somut bir adımdan bahsetmedi.

Davutoğlu, Irak ve Suriye'de merkezi yönetimler tarafından dışlanan Sünni Araplar'ın öfkelenerek IŞİD'e katıldığını iddia etti.

Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini savunanları ise "ihanet"le suçladı.

Bölgede en yoğun insani yardımı yürüten ülkenin Türkiye olduğunu savunan Davutoğlu, Türkmenler'e en büyük desteği AKP'nin yaptığını öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

ulusalkanal.com.tr

İstanbul için tehlike yaklaşıyor Gündem Öncü Parti ile sıradan protestocunun farkı Gündem Kayıp geminin rotası İsrail'miş Gündem İstanbul'da şafak operasyonu Gündem