Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan açıklama

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında tahliye yolunu açan Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt geldi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi kararları herkesi bağlar. Kınama da övgü de bizi etkilemez" dedi. Arslan, "Biz hep buradaydık, burada olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan 'AYM'ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, "Anayasa Mahkemesinin, anayasanın ve kanunların kendisine verdiği yetkileri kullanarak verdiği kararlar, herkesi ve her kurumu bağlamaktadır. Bu bir Anayasa kuralıdır" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİNİ ETKİLEMEZ"

Arslan, "Kınayanın kınaması da övenin övgüsü de Anayasa Mahkemesini etkilemez. Ne övgüler ne de tamamen yalan ve uydurma haberler yoluyla yapılan karalama faaliyetleri, üyelerimizin Anayasa'ya, kanunlara ve vicdanlarına göre hareket etme kararlılığını asla değiştirmeyecektir. Biz işimizi yapıyoruz. Bireysel başvuruda, başvurucunun kimliğine de bakmıyoruz" ifadesini kullandı.

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargıçlar kutsal varlıklar değildir. Bu nedenle mahkeme kararları eleştirilebilir, dahası eleştirilmelidir de. Aksi takdirde hukuk donar, gelişemez. Biz de bu nedenle kararlarımıza yönelik her türlü eleştiriye saygı duyuyoruz. Ancak eleştirinin ötesinde tamamen hayali diyaloglar üreterek, mahkememizi talimatla karar veriyormuş gibi gösteren şahsıma ve üyelerimize yönelik tamamen yalan ve iftira niteliğindeki haber ve yorumları da kınıyor ve reddediyorum."

Meclis'e 28 önlem Gündem Tuğrul Türkeş'ten 'çocuk' açıklaması Gündem PTT soyguncusunun kimliği şoke etti! "Beni mahvettiniz bilseydim soymazdım" Gündem Cizre'de sokağa çıkma yasağı gündüzleri kaldırılıyor Gündem