Birçok birim kapatıldı! Hastaneler iflasın eşiğinde!

Üniversite hastaneleri yüksek borç nedeniyle alarm veriyor. Mali kriz yaşayan Türkiye’nin en köklü hastaneleri Çapa ve Cerrahpaşa'nın borcu 322 milyon liraya ulaştı. İflasın eşiğine gelen hastanelerde, hayati önem taşıyan birçok birim kapatıldı.

Abone ol

Türkiye’de sağlık sisteminin can damarı olan üniversite hastaneleri mali krizle karşı karşıya kaldı.

Özellikle İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp fakülteleri için bıçak kemiğe dayandı. Hastaneler, çoğu medikal firmalara olmak üzere piyasaya 322 milyon borçlanarak iflasın eşiğine geldi.

Üniversite hastanelerinin 7 yıl önceki fiyat tarifesiyle çalışması da durumu zorlaştırıyor. Krize neden olan nedenlerden biri de, SGK'nın tedavi maliyetinin altında ödeme yapması.

Ekonomik krize hemşire ve hekim yokluğu eklenince sorun daha da büyüyor.

Bu nedenle hastalar için hayati önem taşıyan birçok birim kapatıldı. Bunlar arasında çocuk beyin cerrahisi, beyin cerrahisi yatan hasta servisinin bir katı, genel cerrahi servislerinin her biri, radyasyon onkoloji ünitesinin yatan hasta servisi ile çocuk nöroloji, çocuk kardiyoloji üniteleri yer alıyor. Yoğun bakım yatak sayıları ve çok sayıda ameliyat masaları da kullanılamaz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

Maden işçileri zehirlendi Ekonomi Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı Ekonomi İnşaatta feci ölüm! Ekonomi Soma için emsal karar! Ekonomi