Murat Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da ÇED sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılması planlanan proje güzergahındaki arazi rantı sorulan Kurum "Müsaade etmeyiz" dedi.

Abone ol

75 milyar liraya mal olması planlanan ve stratejik çıkmazlarla dolu olduğu belirlenen Kanal İstanbul'un ÇED süreci tamamlanmak üzere.

Çevre ve ŞEhircilik Bakanı Murta Kurum, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu.

2020 yılında ilk kazmanın vurulacağı açıklanan proje güzergahındaki rant tartışmalarına değindi Kurum.

Kamu özel iş birliği modeliyle yapılması planlanan Kanal İstanbul projesinin en çok tartışılan noktası askeri ve jeopolitik boyutu.

Türk Boğazlarının dünyanın en güvenliği su yolu olduğunu belirten uzmanlar Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışma başlıklarından biri haline gelmesine de tepkili.

Kanal İstanbul Karadeniz kıyısındaki Karaburun'dan başlayarak Arnavutköy, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt'tan geçip Küçükçekmece'den Marmara'ya bağlanması öngörülüyor.

ulusal.com.tr

Vatan fedaisine veda Gündem Son dakika haberleri... Şehir Üniversitesi devredildi Gündem Andrey Karlov ölümünün 3. yılında anıldı Gündem PKK'da çözülme devam ediyor Gündem