''Tayyip Erdoğan kaza ve kadere iman eder''

Başbakan Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 70. Mali Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Ertdoğan, Soma katliamını "kaza" ve "kader" diyerek açıklamaya çalıştı. Erdoğan bölünme anayasası konusunda da CHP'ye teklifte bulundu. "Uzlaşma komisyonunda anlaştığımız 60 maddeyi Meclis'ten geçirelim" dedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Malki Genel Kurulu açılışına katıldı. Erdoğan, Soma katliamıyla ilgili kaza ve kader vurgusu yaptı. "Kader ve kaza tedbiri elden bırakmak anlamına gelmez. Tayyip Erdoğan kaza ve kadere iman eder. Ancak buna inanmayanların da olduğunu biliyoruz." dedi.

Erdoğan Soma faciasıyla ilgili işçiyi ve sendikaları sorumluy tuttu; "İşçi “bana bir şey olmaz” diyerek örneğin baretsiz çalışıyorsa sendika, işveren buna itiraz edecek. Canın telafisi yok. kalıcı hastalığın sakatlığın tedavisi yok." şekliden konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin gündeminden düşen yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili CHP'ye çağrıda bulundu; "anayasa uzlaşma komisyonunda mutabakat sağlanan 60 maddeyi birlikte Meclis'ten geçirelim" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Emniyet'te görevden alma Gündem Okmeydanı'nda olaylar çıktı Gündem 19 Mayıs artık halkın oldu Gündem 'Alo Twitter' hattı kuruluyor Gündem