Hassas burunlar Kahramanmaraş'ta görevde

Kahramanmaraş'ta görev yapan özel eğitimli köpekler, jandarmanın en büyük yardımcısı. Hassas koku alma duyusuna sahip köpekler hem hayat kurtarıyor, hem de suçluların izini sürüyor.

Abone ol

Onlar hassas burunlarıyla jandarmanın en büyük yardımcısı, suçluların korkulu rüyası.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde üstün koku alma yeteneğine sahip 7 köpek görev yapıyor. Hassas burunlar, hem insan hayatının kurtarılmasında hem de jandarmanın suçlularla mücadelesinde önemli başarılara imza atıyor.

Kahramanmaraş'ta 4 yıldır narkotik köpeği sorumlusu olarak çalışan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kurtini, her köpeğin farklı görevi olduğunu anlattı.

Jandarma At ve Köpek Eğitimi Merkezi Komutanlığında (JAKEM) büyük bir titizlikle yetiştirilen köpekler, özelliklerine göre farklı illerde görevlendiriliyor. Onlardan biri de Kahramanmaraş'ta başarıyla görev yapan Polar. İz Takip Köpeği Sorumlusu Uzman Çavuş Ümit Arışan, köpeği ''Polar'' ile 1,5 yıldır çalıştıklarını söyledi.

Koku alma duyusu insandan 40 kat daha yüksek olan köpekler, suçların önlenmesinde ve insan hayatının kurtarılmasında önemli rol üstleniyor.

Antalya'da ağaç kıyımı Yurt Adana'da çam kozalağı hasadı başladı Yurt Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde deprem Yurt Tarım Kredi'den yem üretimi atağı: İzmir ve Urfa tesislerinde üretim başladı Yurt