PKK'yı IŞİD'le aklama hesabı

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, PKK'nın IŞİD'e karşı savaş rolüyle ABD'nin müttefiki haline geldiğini yazdı. PKK'nın IŞİD'e karşı savaşarak terör örgütü listesinden çıkmak için çaba sarfettiğini belirtildi.

Abone ol

Reuters haber ajansı PKK'nın IŞİD'e karşı Irak'ta yürüttüğü faaliuyetler konusunda dikkat çeken bir analiz haber yayımladı. İngiltere merkezli ajansın haberinde PKK'nın IŞİD'e karşı savaş rolü üzerinden ABD'nin müttefiki haline geldiğini yazdı.

Ajansın analiz haberi "Washington Irak’ta İslam Devleti militanlarına karşı savaşında kendine beklenmedik bir müttefik kazandı. Normalde terörist olarak nitelenen bir grup savaşçı" ifadesi ile başlıyor. Beklenmedik müttefik ifadesi ile PKK terör örgütü kastediliyor.

Ajansa konuşan bir Türk yetkili ise, "PKK’nın Irak’taki rolünün Türkiye’deki isyanı körükleyeceği yönünde bir endişeleri olmadığını" belirtiyor.

Ankara merkezli Avrupalı bir diplomat ise PKK’nın, Irak’taki faaliyetlerini, terör listesinden çıkmak için AB’yi ikna edebilecek bir diplomatik kaldıraç olarak gördüğünü söylüyor. Ancak diplomat AB’nin Türkiye ile anlaşmaya varmadan PKK’yı terör listesinden çıkarmasının mümkün olmadığını belirtiyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP'de bölünme korkusu Gündem Erdoğan sandıkla değil, böyle gidecek! Gündem Şimdi de Atatürk’ün yatına göz koydu Gündem TGB Atatürk nöbetinde! Gündem