Silvan'da yasak kalktı

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonundan sonra Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Tekel, Mescit ve Konak mahalleleri, terör örgütü mensuplarından temizlendi, kontrol tamamen sağlandı, hendeklerin neredeyse tümü kaldırıldı. Operasyonlarla, PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın "Silvan Kobani gibidir, yüklenin" çağrısı da boşa çıkmış oldu.

Abone ol

Silvan'da 3 mahalle için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 12'nci gününde kaldırıldı. Polis ve Jandarma Özel Harekat ekipleri ilçeyi PKK'dan temizledi.

Bölücü terör örgütü bir kez daha yenildi. PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan, "Silvan, Kobani gibidir. Yüklenin" çağrısı yapmış, dağ kadrosundan 40 teröristi Silvan'a göndermişti. Ancak PKK'nın Kobani taktiği operasyonlar sayesinde suya dştü.

İlçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 3 Kasım günü sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Jandarma ve Polis Özel Harekat ekipleri PKK'ya yönelik operasyon için düğmeye bastı.

PKK'nın mevzi olarak kullandığı okullar, evler ve bir camii PKK'dan temizlendi. Bomba ile tuzaklanan hendek ve barikatların tamamına yakını kaldırıldı. 11 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yasak boyunca 27 terörist öldürüldü.

Özel harekât polisleri, operasyon sırasında şehit olan arkadaşları Necmi Çakır’ı da unutmadı. Polisler, Çakır’ın şehit olduğu binaya büyük boy Türk bayrağı astı.

Güvenlik güçleri Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde büyük başarı sağladı. Mahallelerde kontrol tamamen sağlandı. İlçede hayat normale döndü. Rahat bir nefes alan vatandaş dışarıya çıkıp ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Operasyon sonucu PKK'nın Kobani taktiği de boşa çıkmış oldu.

Yasağın kalmasıyla birlikte operasyona katılan jandarma ekipleri ilçeden ayrıldı. Askerler ilçe merkezinden yürüyerek çıkarken, çevrede konuşlanan tanklarda kaldırıldı.

Ayrıca operasyonlarda Jandarma Özel Harekat ekiplerinin üzerindeki "Yiğitler" yazısı dikkat çekmişti. "Yiğitler"in bir Özel Harekât timi olduğu öğrenildi. Jandarma Özel Harekât’tan oluşturulan timler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görev yapan ve gönüllü personelden seçilen savaşçı birlikler. Tamamı rütbeli personelden oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr

Mardin'de PKK'ya operasyon Gündem Bölge imamı dahil 3 kişi tutuklandı Gündem İktidar seçeneği sorunu Gündem Genelkurmay'dan hava harekatı açıklaması Gündem