Trump 9 bin 500 askerin çekilmesi talimatını verdi

Trump yönetimi savunma bütçesini artırma baskısı yaptığı Almanya’dan asker çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya'da konuşlu 34 bin 500 Amerikan askerinden 9 bin 500'ünün geri çekilmesi için talimat verdiği belirtildi.

Abone ol

Trump talimat verdi, Almanya’daki asker sayısının 25 bine düşürülme hazırlıkları başladı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Washington yönetiminin Almanya’dan 9 bin 500 asker çekme kararı aldığını yazdı. ABD Başkanı Donald Trump’ın da uzun süredir savunma bütçesini artırma baskısı yaptığı Almanya’dan 9 bin 500 Amerikan askerinin çekilmesi talimatı verdiği belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien tarafından imzalanan talimatname ile Almanya'daki ABD askerlerinin sayısının üst limitinin 25 bine düşürülmesi emri verildiği kaydedildi.

Bu talimatla halihazırda 34 bin 500 ABD askerinin görev yaptığı Almanya'dan 9 bin 500 asker çekilecek. ABD, mevcut planlamaya göre Almanya'da 52 bine kadar asker bulundurulabiliyordu.

Konuya ilişkin henüz Pentagon’dan bir açıklama yapılmadı. ABD ile Almanya arasında uzun zamandır NATO şemsiyesi altındaki "Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın yüzde 2'si kadar savunma harcaması taahhüdü" ve Almanya'nın Rusya ile ilişkileri yüzünden gerginlik yaşanıyor.

ulusal.com.tr

Çin ve AB'yi tehdit etti Dünya Brezilya, Dünya Sağlık Örgütü'nden çıkabilir Dünya Pentagon askerleri geri çekiyor Dünya Libya Ordusu Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini kontrol altına aldı Dünya