"ÖSO'ya silah yardımı arttı"

Türkiye ÖSO'ya silah yardımını artırdı. Açıklama, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca'dan geldi. Obama yönetiminden destek almak için Washington'da bulunan Hoca, iki ay öncesine kadar yiyecek ekmek bile bulamayan ÖSO'ya silah yardımlarının arttığını, en çok yardımın Türkiye'nin desteklediği kuzey cephesi ve Suudi Arabistan'ın desteklediği güney cephesinde olduğunu belirtti.

Abone ol

Emperyalizmin Suriye'ye yönelik saldırısı dördüncü yılına girdi. 4 yıldır Batı desteğine rağmen saldırılarda başarılı olamayan terör grupları son dönemlerde yeniden adından söz ettirmeye başladı.

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca, bölgedeki gelişmelerle ilgili samimi ve itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı. Washington'da Hürriyet gazetesine konuşan Hoca, "iki ay öncesine kadar yiyecek ekmek bile bulamıyordu" dediği Özgür Suriye Ordusu adlı gruba silah yardımlarının arttığını söyledi. Hoca'nın açıklamalarına göre silah yardımlarının en çok yapıldığı yerler de Suudi Arabistan’ın desteklediği güney cephesi ve Türkiye’nin desteklediği kuzey cephesi.

Güvenli bölge oluşturulması için ABD'de görüşme yürüttüğünü belirten Hoca, bu bölgelerin hem ÖSO'ya koruma olacağını hem de Suriye Ordusu'nun operasyonlarını engelleyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinin önemli olduğunu ifade eden Hoca, "farklı grupları destekliyorlardı ve rejmin düşmesi bu Körfez ülkeleri için öncelik değildi. Fakat İran’ı karşılarında görünce öncelik haline geldi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Papua Yeni Gine'de 7.2'lik deprem! Tsunami uyarısı yapıldı Dünya Suriye'de Şehitler Günü Dünya Çin füze ihalesinde belirsizlik sürüyor! Dünya İran'ın Kaşmer kentinde deprem meydana geldi Dünya