TEOG rekora koşuyor!

Liselere giriş sınavı olan TEOG'da bu yıl öğrenciler bir rekora imza attı. Soruların tamamını doğru yapan 4 bin 742 öğrenci şampiyonluğu paylaştı.

Abone ol

Geçen Kasım ayında yapılan TEOG sınavında bir rekor yaşandı. 4 bin 742 öğrenci sınavın şampiyonu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere geçişte 8'inci sınıflar için düzenlenen TEOG sınavı geçen kasım ayında yapıldı. Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü, köşe yazısında sınavla ilgili çarpıcı bir rakam açıkladı. 6 ayrı testte soruların tümünü doğru yapan 4 bin 742 öğrencinin şampiyon çıktığını yazdı. sıfır ya da sıfıra yakın bir puan alan öğrencilerin sayısı bilinmiyor.

2012 yılının Seviye Belirleme Sınavında ise 8’inci sınıf öğrencilerinden bütün sorunaları yanıtlayan öğrencilerin sayısı 677’ydi. Yani bu yılki şampiyon sayısının ancak yedide biri kadardı..

Eğer ikinci yarıyılda yapılacak TEOG sınavlarında da öğrenciler aynı başarıyı gösterirse, yeni bir tartışma doğacak. O da, en gözde okullara girişlerin nasıl yapılacağı.şampiyonlar bu şekilde çok olursa, okula girişlerde yaşı küçük olana öncelik verilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Skandal! Ne kadar ömrünüz kaldığını Sağlık Bakanlığı’ndan öğrenin Sağlık 'Göz enfeksiyonlarına karşı hijyene dikkat' Sağlık İşte keten tohumunun faydası! Sağlık Kötü karnenin tek sorumlusu çocuk değil Sağlık