İmralı'ya "Açılım ofisi"

Yerel seçimler öncesi PKK'nın güç gösterisiyle köşeye sıkıştığı AKP açılıma yasal çerçeve kurmak için radikal adımlar atma hazırlığında. Bu kapsamda İmralı Adası'na bir "açılım ofisi" kurulması gündemde. Hürriyet'in haberine göre AKP Öcalan'a süreci yönetecek enstrümanları sağlamak için harekete geçti.

Abone ol

"Açılım ofisi" projesi kapsamında İmralı Adası sürecin yürütmesi gibi davranacak. Bunun için Öcalan'na yarımcı olacak bazı PKK'lı mahkumlar adaya nakledilecek. Öcalan'ın onayladığı bir liste hali hazırda mevcut. PKK'lı mahkumlar Öcalan'a sekreterlik hizmeti verecek.

Bu isimler Öcalan'la birlikte sürecin kurmaylığını yapacak. Öcalan'ın önceki gün yaptığı "çözüm için yasal çerçeve" çağrısına bu şekilde yanıt verilmiş olacak.

Öcalan'ın gazeteci ve akil heyetleriyle görüşme talebi de karşılanacak. Bu kapsamda 7 akil ve 4 gazeteci isimi konusunda bir liste hazırlığı yapılıyor. Kulislere göre liste kısa süre içinde tamamlanacak.

Meclis açılım komisyonunun 450 sayfalık raporununda da "terörist örgütlerin liderleri muhatap alınmalı, terör örgütleri meşrulaştırılmalı" ifadeleri yer almıştı.

Bütün bu adımların ise yerel seçimlerin sonrasında yapılacağı ileri sürüldü. PKK'nın seçimlere kadar AKP'yi zor durumda bırakmaması karşılığında bu adımların atılacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Kamalak'tan sert sözler Gündem Gülen'den şantaj kokan açıklamalar Gündem Silivri'den karar çıkmadı Gündem CHP'de Derviş hareketliliği Gündem