TBB Kadın Hukuk Komisyonu: Şiddeti önleyecek tedbirler alınmalı

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuk Komisyonu kadına yönelik şiddetin son zamanlarda tekrar arttığına dikkat çekti. Çeşitli kuruluşlardan alınan verilere göre, Mart ayında 18 kadının öldürüldüğü, 183 kadının da yardım hattına başvurdukları belirtildi. Özellikle evde izolasyonun olduğu bugünlerde yetkililerin ek tedbirler alması istendi.

Abone ol

Kadına karşı şiddette artış yaşandığı belirtildi.

Türkiye yeni tip koronavirüs ile mücadeleye kitlenmiş iken kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet ise bitmiyor. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuk Komisyonu salgın nedeniyle evlerde izolasyonun sağlandığı bugünlerde kadın cinayetleri ve şiddetin arttığına dikkat çekti.

Komisyon Sözcüsü ve Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez konuya ilişkin Ulusal Kanal’a konuştu. Suiçmez, pandemi ortamında şiddete uğrayan kadınlar için ek tedbirler alınmasını istedi, bakanlıklara çağrı yaptı.

ulusal.com.tr

Toplu taşımada koronavirüs denetimi Gündem Otizmli çocuklardan evde kal çağrısı Gündem Vatan Partisi'nden ''yerel hükümet'' kışkırtmasına yanıt Gündem Bakan Çavuşoğlu: Yurt dışında yeni tip koronavirüs nedeniyle 124 Türk vatandaşı hayatını kaybetti Gündem