Bahar yorgunluğuna dikkat!

Kendinizi sürekli yorgun hissediyor, yataktan kalkmakta zorlanıyor ve odaklanma sorunu yaşıyorsanız, sebebi bahar yorgunluğu olabilir. Baharın gelmesiyle birlikte kendini yorgun hissedenlerin ve çalışma isteği azalanların sayısı da artıyor. Peki bu sorundan kurtulmak için nelere dikkat etmeliyiz? İşte yanıtı.

Abone ol

Sabah yataktan kalkmakta zorlanıyor, kendinizi sürekli yorgun hissediyor, çalışma isteksizliği yaşıyorsanız bu haber sizi ilgilendiriyor. Yorgunluğunuzun sebebi bahar yorgunluğu olabilir

Çağın hastalığı olarak bilinen yorgunluk, özellikle mevsim geçişlerinde etkili oluyor. Kışın kapalı havalarda D vitaminin yeteri kadar alınmaması da bahar aylarına adaptasyon sürecini zorlaştırıyor.

Mevsim dönüşümünde ortaya çıkan iyon dengesi değişimleri, ısı ve nem değerlerindeki yaşanan farklılıklar, aydınlık ve karanlıkta geçirilen saatlerdeki kaymalar bahar yorgunluğunda rol oynuyor.

Büyük şehirlerde yaşayanların ve stresli ortamlarda bulunanların bahar yorgunluğu yaşama riski daha fazla.

Bahar yorgunluğuyla başa çıkmak için alınabilecek önlemlerin başında, kan şekerinin düşmemesi için günde 5-6 öğün beslenmek, meyve ve sebze tüketmek, düzenli egzersiz yapmak ve tabii ki bol su tüketmek geliyor.

Haber: Sinem Hançerigüzel

ulusal.com.tr

Öğrenciler dikkat! Sınavlarda yeni dönem Sağlık Akciğer hastalıkları giderek artıyor Sağlık Türk eğitim sistemine damga vuran, Köy Enstitüleri 78 yaşında Sağlık Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS Temel Yeterlilik Testi TYT Alan Yeterlilik Testleri AYT Yabancı Dil Testi YDT ne zaman Sağlık