Düğünlerde yeni dönem

Düğünler için Kovid-19 tedbirleri belirlendi. İçişleri Bakanlığı, genelgeyi 81 İl Valiliğine gönderdi. Bulaşma riskini azaltmak amacıyla karşılama, uğurlama ve takı merasimi sırasında tokalaşılmayacak. Halay benzeri çeşitli danslar da artık yapılmayacak.

Abone ol

Mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacak. Kovid-19 tedbirlerine göre artık düğünler eskisi gibi olmayacak.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi.

Belirlenen kurallara göre her masada yeterli sayıda en az yüzde 70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiği bulundurulacak.

Misafirlerin girişlerde mutlaka ateş ölçümleri yapılacak. 38 dereceden yüksek olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak.

Masalar arası en az bir buçuk metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek.

Alışık olduğumuz karşılama, uğurlama ve takı merasimi sırasında tokalaşılmayacak, toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak, takılar toplama kutusuna konulacak.

Düğün mekanlarında gelin ve damat hariç halay çekilmeyecek, dans edilemeyecek, gösteri yapılamayacak. Sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayını yapılabilecek.

Temizlik, maske ve mesafe kuralları ile uyulması gereken diğer kurallara ilişkin bilgilendirme afişleri düğün yapılacak mekânların girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılacak.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek bazı baroların yürüyüşünü değerlendirdi Gündem Yassıada teklifi Meclis'ten geçti Gündem Cemaatle ilk sabah namazı kılındı Gündem Korona mücadelesinde yeni komisyon kararı Gündem