Miniklerden baz istasyonu eylemi

ERZİNCAN’da mahallelerine baz istasyonu kurulamasına tepki gösteren ilk ve ortaöğretim öğrencileri eylem yaptı. Ellerinde hazırladıklar dövizler ile 'Baz istasyonu istemiyoruz' sloganları atan öğrencilere, öğretmenleri, aileleri ve mahalleli de destek verdi.

Abone ol

Mengüceli Mahallesi 1306 Sokak'taki Telekoma ait boş binanın bahçesine kurulmak istenen baz istasyonu tepkileri de beraberinde getirdi. Baz istasyonunun kurulduğu alana gelen Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu ve Erzincan Ortaokulu öğrencileri, ellerinde 'Baz istasyonu istemiyoruz', 'Baz istasyonu öldürür', 'Kanser olmak istemiyoruz' yazılı dövizlerle tepkilerini gösterdiler. Eylemde, 'Baz yapma boşuna, yıkacağız başına' sloganları atan öğrenciler, ileride ciddi hastalıklar yaşamamak için baz istasyonu yapılmaması gerektiğini ifade ederek, "Kim olursa olsun sağlığımızla oynanılmasına izin vermeyeceğiz. İleri de hastanelerde tedavi görmek istemiyoruz“ diye konuştular.

Mengüceli Mahallesi Muhtarı Reşat Bağdaş, baz istasyonunun yangından mal kaçırılırcasına kurulduğuna dikkat çekti. Bağdaş, dün beton döküldüğünü, bugün baktıklarında direğin bitirildiğini belirterek, "Burası hem konutların içerisinde, hem de iki okula yakın olan bir bölüm. Burada iki bin öğrenci okuyor. Öğrenciler, bizim geleceğimiz demektir. Öğrencilerimizin geleceği bu baz istasyonun yaymış olduğu elektro manyetik dalgalardan etkilenecekse, onların sağlıkları bozulacaksa neden müsaade edelim ki “ dedi.

Yasal yollara başvuracaklarını sözlerine ekleyen Reşat Bağdaş, “Baz istasyonunun durdurulması için elimizden geleni yapacağız. Sayın valimiz de arz ediyoruz bu işe el atsın ve bir an önce bu çalışma durdurulsun" diye konuştu. DHA

Hakkari'de 20 zırhlı araçlı operasyon Yurt Aydın'da Tarım Fuarı açıldı Yurt Uçak değil üretici vuruldu! Yurt Çiftçi zarar ediyor! Yurt