"Rusya kendi ayağına sıktı"

Türkiye ihracatının yüzde 93'ünü sanayi ürünleri oluşturuyor. Bizden aldığı tarım ürünlerine ambargo koyan Rusya, sanayi ürünlerinde ise halen bir kısıtlamaya gitmedi. Sanayi Bakanı Fikri Işık, "dileriz bundan sonra da gitmez" dedi. Işık, yaşanan krizin ardından Türkiye'nin enerji güvenliğini de ciddi oranda garantiye alması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Rusya ile yaşanan krizi değerlendirdi.

Işık, partisinin Kocaeli İl Koordinasyon Toplantısı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Rusya'nın, Türkiye'den aldığı sanayi ürünlerinde şuan için herhangi bir kısıtlamaya gitmediğini belirten Sanayi Bakanı, Rusya'yla ticaretimizin azalmasının az da olsa olumsuz etkisi olacağını söyledi.

Enerji Bakanlığının en kötü senaryoya göre çalışmalar yaptığı belirten Sanayi Bakanı Işık, Türkiye'nin enerji güvenliğini ciddi oranda garantiye alması gerektiğini söyledi.

IŞİD petrolünün satışı konusunda Rusya'nın iddialarını yalanlayan Fikri Işık, "DAEŞ petrolünün Rus işadamları aracılığıyla dünya piyasalarına sevk edildiği belgeleriyle ortaya kondu. Aslında Rusya bu hamlesiyle kendi ayağına kurşun sıkmış oldu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Vatandaş şikayeti harekete geçirdi! 'Cep'te müşteri hizmetleri ücretlerine düzenleme Ekonomi Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden Rusya açıklaması: Bütün problem burada Ekonomi Rusya yaptırımları pazar çeşitliliğini gündeme getirdi Ekonomi Maliye Bakanı açıkladı! 5 yıl daha uzatılacak Ekonomi