Yardımlar PKK'ya gitti

HDP barajı aştığı için şükür pilavı dağıtan CHP'li Çanakkale Belediyesi'nde sular durulmuyor. Çanakkale Belediyesi'nin, Diyarbakır'ın HDP'li Sur Belediyesine gönderdiği yardımların PKK'ya gittiği iddiası belediye meclisinde sert tartışmalara sebep oldu.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinden sonra HDP barajı aştığı için halka şükür pilav dağıtan CHP’li Çanakkale Belediyesi’nde PKK'ya yardım gerginliği yaşandı.

Diyarbakır’ın HDP’li Sur Belediyesi ile 2012 yılında kardeşlik protokolü yapan Çanakkale Belediyesi’nin gönderdiği yardımların PKK’ya gittiği iddiası belediye meclisinde sert tartışmalara neden oldu.

Çanakkale Belediyesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçe belediyesi, 2012 yılında imzalanan protokolle kardeş kent oldu. Sur Belediye Başkanı sözde özerklik açıklaması üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşanan gelişmelerin üzerine Belediye Meclisinin Akp Grup Başkan Vekili, kardeş kent protokolünün iptali için Belediye Meclisine önerge verdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan HDP'li Sur Belediyesine gönderilen yardımların PKK’ya aktarıldığı iddiasına sert tepki gösterdi.

Yaşanan tartışmanın ardından Sur Belediyesi ile imzalanan kardeş kent protokolünün iptali için verilen önerge, CHP’li ve MHP’li üyelerin hayır oylarıyla red edildi.

ulusalkanal.com.tr

Ethem Sarısülük'ün katili Ahmet Şahbaz serbest bırakıldı Gündem Davutoğlu'ndan dünyaya çağrı Gündem Bahçeli'den seçim açıklaması Gündem Kaçırılan 18 Türk ile ilgili önemli açıklama Gündem