29 Ekim'de Türkiye ayağa kalkıyor

Türkiye'nin yurtsever kuvvetleri birleşti, 29 Ekim'de meydanlara inmeye karar verdi. CHP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, DİSK, Birleşik Kamu-iş, TGB ve onlarca kitle örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Tandoğan Meydanı'nda olacağını açıkladı. "İlk hedefimiz ülkemizi Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğu gibi tam bağımsız bir ülke yapmaktır denilen açıklamada, tüm Ankaralılar 29 ekim'de Tandoğan Meydanı'na davet edildi.

Abone ol

Türkiye AKP iktidarına karşı ayağa kalkıyor, ilk tarih 29 Ekim...

CHP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, DİSK, Birleşik Kamu-iş, TGB ve onlarca kitle örgütü Ankara'da biraraya geldi, 29 Ekim'de Türkiye'yi tandoğan meydanı'na çağırdı.

Çağrıyı yapan kuruluşlar hedeflerini de açıkladı, "bütün milli sınıfların güçbirliği yaptığı milli ve halkçı bir iktidar kuracağız" dedi.

Ortak açıklamanın ardından CHP ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanları Zeki Alçın ve Osman Yılmaz da söz aldı.

CHP ve İşçi PArtisi'nin Ankara İl Başkanları kürsüdeyken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan'la birlikte açıklamaları izledi. Daha sonra Çölaşan da söz aldı.

Ortak açıklama sonrası Birleşik Kamu-iş Konfederasyonu başkanı İsmail Tutoğlu, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve Dil Derneği başkanı Sevgi Özel söz aldı.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

Taksim Dayanışması üyeleri ifade verdi Gündem MHP'de mesaj çıkmazı Gündem Fındık üreticileri tepkili Gündem Andımız kaldırıldı, okul önleri eylem alanına döndü Gündem