Emniyet'in F-tipi örgüt raporunda çok önemli bilgiler yer aldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Ankara Başsavcılığı'na gönderdiği F Tipi örgütle ilgili raporda çok önemli bilgiler yer aldı. 52 sayfalık rapora göre örgüt elemanları CIA tarafından eğitildi.

Abone ol

F tipi örgüt soruşturması kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 52 sayfalık raporda cemaat içerisinde Gülen'le bire bir görüşebilen en yakınındaki isimlerden birinin itirafları da yer aldı.

4 ana başlıktan oluşan raporda F Tipi Örgütün genel şemasına yer verildi, temel hedefinin devletin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğu vurgulandı.

Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya'nın imzasını taşıyan raporda örgüt elemanlarını CIA ve FBI'ın birlikte eğittiği ifade edildi. .

"CIA ve FBI cemaate ait kültür merkezlerinde, yetiştirilmiş kadroya eğitimler verdi. Cemaate ait yurt dışındaki okullarda CIA görevlileri de öğretmen olarak çalışır. Amerika'da, Ortadoğu ve Türkiye masasında Yahudi görevliler var. Gülen bu masalar tarafından sorgulandığını bizzat bana anlatmıştır."

Cemaat üyelerinin gittikleri ülkede ABD büyükelçiğini ziyaret ederek biat yemini ederek göreve başladıklarını anlatan tanık, CIA ajanlarına Türkiye'de yardım edildiğini de söyledi.

"CIA'dan emekli olmuş veya hâlâ görevde olanlardan bazıları gelerek Türkiye'nin ve Orta Asya'nın MR'ını çektiler. Ayrıca cemaatin bölgedeki gücünün tespitini yaptılar ve biz de onları gezdirdik, yardımcı olduk. Akabinde de bunları rapor haline getirip ABD'ye gittiler."

F tipi örgüt imam olarak ifade edilen sorumlulardan oluşan hiyerarşik bir düzene sahip. "Kâinat imamı" ise Fethullah Gülen. Rapora göre ordu içinde, özellikle de Hava ve Deniz Kuvvetlerinde örgüt elemanları yapılanmaya çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli'nin hamlesi Gündem Kılıçdaroğlu 'tıpış tıpış' oy istediği Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili bakın ne dedi Gündem Clinton ''Davu'' diye kısaltmış Gündem Meclis, Başkanını seçiyor: Oylama sona erdi Gündem