ABD basınından Türkiye'ye yaptırım çağrısı

Rusya'dan alınan S-400 füze savunma sisteminin ülkeye getirileceği takvim açıklandı. Buna göre S 400'ler 2019'da Türkiye'ye teslim edilecek. Amerikan merkezli Washington Post gazetesi ise, S-400 alımı nedeniyle Trump yönetimine "Türkiye'ye yaptırım uygulayın" çağrısı yaptı

Abone ol

Türkiye, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın aldığını açıkladı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de tarih verdi.

S-400'ler 2019'da Türkiye'ye teslim edilecek. Amerika'nın anlaşmayı "iptal edin" tehditlerine rağmen süreç tamamlandı.

S-400 alımının her aşamasını yakından takip eden Amerika, Türkiye'ye vazgeç uyarılarında bulunmuştu.

Anlaşmanın imzalanmasından sonra ABD merkezli Washington Post gazetesi, Josh Rogin imzasıyla "Trump yasaları uygulayıp Türkiye'ye yaptırım uygulayacak mı?" konulu bir yazı kaleme aldı.

Yazar, bu soruyu Amerika'nın NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison'a sordu. Hutchison'ın da "Amerika Türkiye'ye yaptırım uygulayacak mı ?" sorusuna "belki" yanıtı verdi.

NATO Büyükelçisi Hutchison, "Bu zor meseleyi ikili ele alacağız, bu konuyla ilgili bir karar alınıp alınmadığını bilmiyorum. Cevabın ne olacağını bilmiyorum" dedi. Hutchison, Trump yönetiminin de,Türkiye'yi Rus savunma sanayiiyle anlaşması durumunda 'sonuçlarının farkında olması' uyarısında bulunduğunu sözlerine ekledi.

ulusal.com.tr

Üniversitelerden tek ses: NATO'ya hayır Gündem Rıza Sarraf davasının hakim ve savcılarının hedefinde Türkiye var Gündem Erdoğan ile Ruhani görüştü Gündem FETÖ'nün finans kaynaklarına yönelik soruşturmada 6 tutuklama Gündem