ABD, Suriye'ye silah yardımını bu kez karadan yaptı

Amerika, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye yine silah yardımı yaptı. İkinci silah ve mühimmat sevkiyatı "Demokratik Suriye Güçleri" üzerinden sağlandı.

Abone ol

Amerika, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bir kez daha mühimmat yardımı yaptı. Hem de Türkiye'deki G 20 zirvesinde Ankara ve Washington'un teröre karşı ortaklığı birinci ağızlardan dile getirilirken...

Silah yardımını ABD'li bir yetkili Reuters'e açıkladı. İsmi açıklanmayan yetkilinin verdiği bilgiye göre; silahlar PYD'ye cumartesi günü verildi. Silah yardımı bu kez havadan değil, karadan yapıldı.

Türkiye'nin rahatsızlığı nedeniyle silah yardımı PYD'ye doğrudan değil paravan örgütler aracılığı ile sağlandı. Amerika silahları bileşenlerini PYD'nin oluşturduğu "Demokratik Suriye Güçleri"ne verdi. 10 gruptan oluşan yapılanmanın bünyesinde 5 bin PYD'li terörist bulunuyor. Komutasını da PYD'nin silahlı kanadı YPG yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

Gözler Obama-Putin görüşmesindeydi! Gündem Devlet Bahçeli'den çıkış: Alayı gelsin Gündem On yıl sonra da Milli Füzeyi konuşuruz Gündem TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz serbest Gündem