BBP'de Cemaat istifaları

Ferhullah Gülen cemaati Büyük Birlik Partisi'ni böldü. Ordu'da partinin cemaat ile işbirliği yapmasına tepki gösteren 37 il ve ilçe yöneticisi partiden istifa etti. Daha önce de Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, "parti cemaat sözcüsüne döndü" diyerek istifa etmişti.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi, cemaatle işbirliğine tepki istifaları ile sarsıldı. Ordu'da 37 BBP İl ve İlçe yöneticisi topluca partiden istifa etti.

Tepki istifalarını Ordu İl Başkanı Ali Kaya Balakar duyurdu. Balakar, "BBP'nin cemaatin sözcüsü gibi davranmasını kabullenemediklerini" açıkladı ve "22 yıllık partimizden istifa ediyoruz” dedi.

37 yönetici adına açıklama yapan Balakar BBP'nin F-tipi örgüt ile ittifakını engellemek için mücadele ettiklerini sonuç alamayınca istifa etmekten başka çareleri kalmadığını söyledi.

Gelişme Büyük Birlik Partisi'ndeki ilk cemaat istifası değil. Daha önce de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok 77 üye ile birlikte istifa etmişti.

İstifanın asıl nedeni olarak da Fethullah Gülen Cemaat ile partinin ortak hareket etmesi gösterildi.

BBP'den cemaat ittifakı nedeniyle yaklaşık bin kişinin istifa edeceği belirtiliyordu.

ulusalkanal.com.tr

bbp
"Perinçek'le birlikte Türkiye kazanacak" Gündem Tarihi dava öncesi toplumun her kesiminden destek mesajları gelmeye devam ediyor Gündem 'TMMOB susturulamaz!' Gündem Adalet Bakanı Bozdağ Perinçek-İsviçre davasıyla ilgili Avrupa'yı sert bir dille uyardı! Gündem