Kaset İddianamesi kabul edildi

CHP Antalya Milletvekilli Deniz Baykal ile MHP’li yöneticilerin özel hayatına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayınlanmasıyla ilgili iddianame Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Aralarında FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in de bulunduğu 171 şüpheli hakkındaki iddianamede elebaşı Gülen için bin 311 yıla kadar hapis istenmişti.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianame Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Deniz Baykal İle MHP’li yöneticilerin özel hayatına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayınlanmasıyla ilgili dava dosyasında aralarında FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in de bulunduğu 171 şüpheli bulunuyor.

Şüpheliler hakkında, ‘Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme’, ‘Siyasi Hakların Kullanılmasını Engelleme’, ‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek’,’Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek’ gibi 8 ayrı suçtan iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Elebaşı Gülen hakkında bin 311 yıla kadar hapis istenmişti.

İddianamede, 10 ikamet, 2 işyeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese, ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda yayınlandığını da tespit edilmişti.

ulusal.com.tr

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4 kişi tutuklandı Gündem PKK'nın Ağrı bölge sorumlusu dahil 5 gözaltı Gündem ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda bir gözaltı daha Gündem Başbakan Yıldırım, hafta sonu Bağdat'a gidecek Gündem