Fatih Terim Milli Takım'ı bıraktı

Yaşanan skandallarla gündemden düşmeyen milli takımda beklenen oldu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim görevinden ayrıldı. Peki Fatih Terim'i bu noktaya getiren olaylar nelerdi? Her şey EURO 2016'daki prim krizi ile başladı. Arda Turan krizini iyi yönetemeyen Terim'in son skandalı ise saha dışı olaylardı. Fatih Terim'in, Alaçatı'da Selahattin Aydoğdu ile kavga etmesi kariyerine büyük darbe vurdu ve milli takımı bırakmak zorunda kaldı.

Abone ol

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terimmilli takımı bıraktı.

Federasyon yetkilileri ile Terim, federasyonun Levent'teki tesislerinde bir araya geldi.

Terim, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile yaptığı görüşmenin ardından görevinden ayrıldı.

Peki Terim'i bu karara iten süreçte neler oldu?

EURO 2016'da prim krizi yaşandı. Arda Turan yuhalandı, gerginlik arttı. Karşılaşmanın ardından prim kriziyle ilgili haberler en çok konuşulan konu haline geldi. Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan Hırvatistan maçının kadrosuna Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Hakan Balta'yı almadı.

Bir süre sonra Arda Turan, Milli Takım kadrosuna geri döndü. Ancak Terim ve Arda arasındaki kriz bitmedi. Arda Turan, Kosova maçı öncesi uçakta gazeteci Bilal Meşe'ye saldırdı. Arda'nın hedefi Fatih Terim ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'di.

Bunun ardından Arda Turan, Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı. Terim bu dönemde krizi iyi yönetemediği için eleştirilerin hedefi oldu. Geçen hafta yaşanan bir başka olay ise saha dışındaydı. Fatih Terim, Alaçatı'da bir lokantayı bastı, kavga etti.

Son olarak Fetih Terim, Eski Milli Takım kaptanı Rüştü Reçber ile kamuoyu önünde tartışma yaşadı. Rüştü Reçber, Terim'in kavgadan sonra istifa etmesi gerektiğini belirtti. Terim, sert bir mektup yazarak Reçber'e yenıt verdi. Tatsız olaylarla gündemden düşmeyen Fatih Terim, sonunda görevinden ayrılma kararı aldı.

Üçüncü dönem

A Milli Takım, Fatih Terim'in üçüncü döneminde 43 maça çıktı.

Ay-yıldızlı takım bu dönemdeki maçlardan, birini hükmen olmak üzere 27'sini kazandı, 9'unu yitirdi, 7'sinde de berabere kaldı.

Milliler, 23'ü resmi, 20'si özel bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten doğan 69 gol atıp, 38 gol yedi.

Türk Milli Takımı, söz konusu dönemde sadece 8 maçta gol yollarında suskun kalırken, 18 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ilk açıklama

Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan birtakım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır.

Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir.

Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz.

Bakan Bak'tan ilk açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili, "Fatih Terim hocamız zor zamanlarda heyecanlarıyla Türk futboluna katkılarda bulundu ama biliyorsunuz bu bir bayrak yarışı. Türk futbolu yoluna devam edecek." dedi.

ulusal.com.tr

Merakla beklenen transferde sona doğru Spor Fenerbahçe Graz'a Kjaer'den yoksun geldi Spor Kendini korumak için başladığı karatede olimpiyat şampiyonu oldu Spor 'Yayın gelirinden pay istiyoruz' Spor