Kırıkkale'de sahte içkiden 7 kişi hayatını kaybetti

Kırıkkale'de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuran 8 kişiden 7'si hayatını kaybetti. İzmir'de ise sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen 18 kişi hastaneye kaldırıldı. 7'sinin hayati tehlikesi bulunuyor.

Abone ol

Kırıkkale'de sahte içki 7 can aldı. İzmir'de ise 18 kişi aynı nedenle hastaneye kaldırıldı. İki kentte de olayla ilgili gözaltılar var.

Kırıkkale'de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle 8 kişi hastanelere başvurdu. Aralarında olayın şüphelilerinin de olduğu kişiler tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 7'si hayatını kaybetti. Bir kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Kırıkkale Valiliğinden sahte içiki ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırdıkları belirtildi.

Açıklamada ayrıca, olaya ilişkin 3 şüphelinin gözaltına alındığı ve haklarında adli ve idari işlem başlatıldığı ifade edildi.

Öte yandan şüpheliler S.Ü. ve Özcan Ö'nün zehirlenme şüphesiyle hastanede tedavi gördüğü, Özcan Ö'nün çeşitli suçlardan 59 kaydının bulunduğu da öğrenildi.

İzmir'de de Konak, Karabağlar, Gaziemir ve Bayraklı ilçelerinde zehirlenme şüphesiyle 18 kişi hastanelere başvurdu. 7'sinin yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 iş yeri, 1 depo ve 1 eve operasyon düzenlendi. 10 şüpheli gözaltına alındı.

Hasta yakınlarından alınan ilk bilgiye göre, sahte içkinin Konak'ta baharatçılık yapan bir işyerinden satın alındığı belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında iş yeri sahibi ve bazı çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi. Daha önce aynı nedenle 4 kez operasyon yapılan iş yerinde, son olarak geçen ay 585 litre alkol ele geçirildiği belirtildi.

ulusal.com.tr

İzmir’de 130 kaçak göçmen yakalandı Yurt Adana Lezzet Festivali başladı Yurt Adana'da terör örgütü PKK propagandası yapan sanıklar hapis cezasına çarptırıldı Yurt Kordon Boyu trafiğe kapatılıyor Yurt