Komutanlar Genelkumay'a tepki gösterdi

Balyoz Davasında Yargıtay tarafından onanan cezalara Hadımköy Askeri Cezaevi'nde tutuklu 84 komutandan açıklama geldi. Komutanlar, isim vermeden Genelkurmay'ı eleştirdi. Açıklamada, "Yargıya güveniyoruz kolaycılığı ile demokratik tepkilerini koymakta aciz kalarak, bugünkü sonuca ulaşılmasına katkı sağlayanlar, tarihe yaptıkları ve yapamadıkları ile kaydedilmişlerdir" denildi.

Abone ol

HadımköyAskeri Cezaevi'nde tutuklu 84 komutan, Yargıtay kararı ile ilgili ortak açıklama yaptı. Komutanlar, sürece sessiz kalan Genelkurmay Başkanlığı'na tepki gösterdi.

Balyoz Davası sürecinde, bizlere sahte delillerle iftira edildiğini çok iyi bilmelerine ve yaşanmakta olan hukuksuzlukları görmelerine rağmen, "yargıya güveniyoruz" kolaycılığı ile demokratik tepkilerini koymakta aciz kalarak, bugünkü sonuca ulaşılmasına katkı sağlayanlar, tarihe yaptıkları ve yapamadıkları ile kaydedilmişlerdir.

Açıklamada , "Balyoz Davası ve gündemdeki diğer benzer davalar, Türkiye'ye ve bölgemize yönelik projelerin hayata geçirilmesi için kurgulanmış siyasi davalardır" denildi.

84 tutuklu komutan, tertibi kurgulayanların gelecekte "insanlığa karşı suçlar"dan yargılanacağını kaydetti. Tutuklu komutanlar, "Vatan sağ olsun" dedi.

Aziz şehitlerimiz ve bugünleri yaşayarak kahrolan gazilerimizin ve bu ülkenin tek ve gerçek devrimini gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk'ün tertemiz hatıraları önünde suçsuzluğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Vatan sağ olsun.

Ortak açıklamaya aralarında Korgeneral Turgut Atman, Koramiral Deniz Cora; Tümgeneraller Gürbüz Kaya, Ayhan Gümüş ve Bülent Kocababuç, Tümamiraller Caner Bener ve Ahmet Sinan Ertuğul; Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Tuğamiraller Şafak Yürekli, Ali Sadi Ünsal ve Abdullah Gavremoğlu'nun da aralarında olduğu 84 muvazzaf subay imza attı.

ulusalkanal.com.tr

Suriyelilere vatandaşlık mecliste! Gündem "Ülke gitti eşler içeride olsa ne olur?" Gündem O MİT'çiye 2o yıl hapis Gündem ABD ve Fetullah Gülen Gündem