Öcalan'dan süreç mesajı

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan açılım heyeti aracılığı ile süreç ve Cumhurbaşkanlığı seçimi mesajı gönderdi. "30 yıllık savaş büyük bir demokratik müzakereyle sonuçlanma aşamasında" diyen Öcalan, HDP'nin ulaştığı oy oranından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder'den oluşan açılım heyeti dün PKK lideri Öcalan'la görüştü. Heyet İmralı'dan Öcalan'ın gönderdiği mesajı açıkladı. Öcalan açılım sürecinin sonuçlanma aşamasında olduğunu söyledi.

"Öncelikle mücadelemizin 30. yıldönümü olan 15 Ağustos vesilesiyle tarihi gelişmelerin eşiğinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu 30 yıllık savaş büyük bir demokratik müzakereyle sonuçlanma aşamasındadır"

Öcalan Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili HDP'nin aldığı sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Kürtler açısından da oluşmuş olan bu kadar geniş ve sağlam irade özgür ve demokratik bir toplumu inşa etme sürecinde devrimsel bir anlama tekabül etmektedir. Bu sonuçlarla HDP günümüzün demokratik ve etkin muhalefeti, yarınların da en geniş tabanlı demokratik iktidarı olacaktır"

ulusalkanal.com.tr

IŞiD PKK'ya yaradı! Gündem 2 çocuğu El Kaide'ye katıldı Gündem Resmen satıldı! Gündem Gaziantep gergin Gündem