Almanya'ya çok ağır eleştiri

Merkel’in Rusya politikasına ağır eleştiri geldi. Almanya eski Şansölyesi Helmut Kohl’ün diplomatik danışmanlarından Horst Teltchik, özellikle Ukrayna krizinin Rusya olmadan çözülemeyeceğini söyledi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin 20’ye yakın anlaşma imzalamak üzere Hindistan'a gitti.

Abone ol

Almanya eski Şansölyesi Helmut Kohl’ün diplomatik danışmanlarından Horst Teltchik, Merkel’in, Rusya’ya karşı izlediği politikayı ağır sözlerle eleştirdi.

Teltchik, "Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar soğuk savaş döneminde bile bu kadar ağır değildi” ifadelerini kullandı. Ukrayna krizinin çözümü için Avrupa Birliği, Rusya ve NATO arasında görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Rusya, yaptırımlara karşı Asya ülkelerine yöneldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ziyaretinden sonra askeri ve ekonomik alanlarda görüşmeler yapmak üzere üzere Hindistan’a gitti.

Putin’in Hindistan da 20’ye yakın anlaşma imzalayacağı açıklandı. Bunlardan biri de, Rusya ve Türkiye arasında imzalanan Güney Akım Enerji Projesi’nin bir benzeri olacak. Bu bağlamda Sibirya’daki Gaz-Petrol çıkartma çalışmalarına Hindistan’ın da katılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

''İşkence yapan CIA ajanları yargılansın!'' Dünya Suriye'den Türkiye iddiası Dünya Avrupa'da adalet eylemleri devam etti Dünya Polis vücut kamerası sayesinde dayakçı kocayı yakaladı Dünya