Ashton Carter'dan PYD açıklaması: Türkiye ile her konuda aynı fikirde olmayacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın PYD ile ilgili eleştirilerine bu kez Amerika Savunma Bakanı Ashton Carter yanıt verdi. Carter, "Türkiye ile her konuda aynı fikirde olmayacağız" dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner de "Suriye'de farklı gruplar ve çıkarlar üzerine kurulu durumu ele aldığımızda PYD'yi hesaba katmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Amerika Savunma Bakanı Ashton Carter, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın PYD konusunda Washington'a yönelttiği eleştirilere yanıt verdi.

Türkiye'nin Amerika'nın iyi bir müttefiki olduğunu söyleyen Carter, "Türkiye ile her konudaaynı fikirde olmayacağız" dedi. Carter, PYD'nin adını vermeden "Suriye'de yetenekli yerel güçlerle çalıştıklarını ve çalışmayı sürdüreceklerini" belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner de günlük brifingde eleştirilere yanıt verdi. Toner, "Biz PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz ama PKK ve YPG arasında net bir ayrım yapıyoruz. YPG'nin bugüne kadar Suriye'de DAEŞ'le mücadeleye odaklandığına inanıyoruz ve onları bu çabada destekliyoruz" diye konuştu.

Toner, "Suriye'de farklı gruplar ve farklı çıkarlar üzerine kurulmuş karışık durumu ele aldığımız zaman, PYD'yi hesaba katmak gerekir" yorumunu yaptı.

Beyaz Saray'dan ise konuya ilişkin resm, bir açıklama gelmedi. Ancak üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, Joe Biden'ın İstanbul ziyareti esnasında Türk delegasyonunun ''ABD'nin IŞİD ile mücadele eden gruplara sağladığı herhangi bir kaynağın Türkiye'ye geçişini gösterecek bir bilgiyi Biden ve ekibine göstermediğini" savundu.

ulusalkanal.com.tr

Aysel Tuğluk'a hapis cezası Gündem TSK: Cizre'nin tamamı kontrol altına alındı Gündem Adalet Bakanı Bozdağ: PYD, tartışmasız terör örgütüdür. Aksini iddia edenler... Gündem Cemil Çiçek'ten Arınç ve Hüseyin Çelik yorumu: Bunlar soğanı doğrayan arkadaşlar Gündem