AKP'li Kuzu'dan Anayasa'ya sert eleştiri!!

Yıllardır AKP'de milletvekilliği yapan Burhan Kuzu, seçimlerden önce İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının görevlerinden istifa etmek zorunda olmasına tepki gösterdi. "Yıllardır siyasetle uğraşanların Bakan olamadığına" dikkat çeken Kuzu, müsteşarların bakan olmasına olanak sağlayan Anayasa hükmünün kaldırılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Genel seçimlerden 3 ay önce İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının görevlerinden istifa etmelerini zorunlu kılan anayasa hükmüne AKP'li Burhan Kuzu'dan bir kez daha tepki geldi.

1961 Anayasasından bu yana 54 yıldır uygulanan madde ile ilgili daha önce çalışma yapan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, müsteşarlara bakanlık yolu açan düzenlemenin kadlrılması gerektiğini belirtti.

Çok sayıda siyasetçi ve milletvekilinin uzun yıllar boyunca siyasetle uğraşmalarına rağmen bakan olamadığını vurgulayan AKP'li Kuzu, anayasa hükmü ile müsteşarların 3 aylığına bakan olmalarının doğru olmadığını savundu.

Müsteşarların 3 ay sonra bakanlığın tüm imkanlarından istifade ederek devleti ekstra zarara uğrattıklarını savunan Kuzu Anayasa’nın 114. maddesinin kesinlikle kaldırılması gerektiğini söyledi.

3 dönemdir AKP'den sadece milletvekiliği yapan ve seçimlerde tekrar aday gösterilmeyen Burhan Kuzu, 7 Haziran seçimlerini kazanması halinde AKP’nin bu maddeye yeni anayasada yer vermemesi gerektiğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Beyoğlu'nda bin 500 yıllık mezar bulundu Gündem 2 bin 500 müdüre tasfiye! Gündem HDP'nin Ağrı raporunda TSK hedef alındı Gündem 68’liler Birliği Vakfı kongreye gidiyor Gündem