Her 10 kişiden birinde uyku sorunu görülüyor

Uykusuzluk.... Son yıllarda Türkiye'de her 10 kişiden birinde uyku sorunu görülüyor. Uzmanlar, "sağlık için iyi uyumak gerekiyor. İyi uyuyun sağlıklı kalın" diyor. Çünkü, önlem alınmazsa yaşam tehlikesi de artıyor.

Abone ol

Uzmanlar Antalya'da Türk Uyku Tıbbı Derneği'nin düzenlediği kongresinde uyku sağlığını enine boyuna tartıştı.

Düşünmek başta olmak üzere televizyon, iş ve stres uykuyu kısaltıyor, yüm bu etkenler uykusuzluğa yol açıyor. Çağımızın hastalığı olarak karşımıza çıkan uykusuzluk ülkemizde giderek yaygınlaşıyor.

Uykuda cildimiz, beynimiz, kalbimiz kısaca tüm bedenimiz yenileniyor. Uykusuzluğun faturası ise ağırlaşıyor. Yeteri kadar uyuyamamak da ömrü kısaltıyor.

Uyku çağırdıkça kaçıyor, bu da uykusuzluğu kronikleştiriyor. İşin formülü; Atalarımızın dediği gibi, 'güneşi üzerimize doğurmayacağız.' ama Türk Uyku Tıbbı Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Özgen, kişiye göre değişse de ideal uyku için yapılabilecekleri anlattı.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK - KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

ulusalkanal.com.tr

e-YDS başvuruları başladı Sağlık Kış hastalıklarının ilacı Sağlık Hastalıklardan korunma için neler yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? Sağlık Türk hekimlerinden alzheimer ile ilgili önemli başarı Sağlık