Vatan Partisi Türk mucizesini gerçekleştirecek

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün Kayseri’de düzenlenen Olağanüstü İl Kongresi’ne katıldı. Kayseri il yönetiminin belirlendiği Kongre’de 7 Haziran’da seçime girecek Kayseri milletvekili adayları da tanıtıldı. Doğu Perinçek yaptığı konuşmada yeniden Türk mucizesini gerçekleştireceklerini belirtti. Perinçek’in konuşması şöyle:

HER KİM Kİ TÜRK İLE SAVAŞA KALKIŞIR

ONLARIN SALTANATI YIKILIR

Kayseri'den, Kayzer şehrinden, imparatorluklar başkentinden sesleniyoruz. Vatan Partisi Türk mucizesini gerçekleştirecek. Türk kavramı Tayyip Erdoğanlar, Davutoğlular emperyalizme söz verdi diye kaldırılamaz. Tayyip Erdoğanların, Davutoğluların saltanatı yıkılacak. Her kim ki Türk ile savaşa kalkışır, onların saltanatı yıkılır. Onlar Türk'e dokunamayacak ama biz onları yıkacağız.

Vatanımızın bölünmesi tehlikesiyle karşı karşıyayız. AKP iktidarı PKK terör örgütünün suç ortağıdır. Onun için bugün Türk kavramıyla savaşa kalkışıyorlar. Onun için PKK ile suç ortaklığı kurdular. Bu seçimden sonra diyorlar ki: 'Biz AKP-CHP-PKK hükümetini kuracağız'. Biz de buradan diyoruz ki, siz bu hükümeti kuramayacaksınız. Biz 1920 ruhuna sahibiz. Buna müsaade etmeyeceğiz.

VATAN PARTİSİ TÜRK MUCİZESİNİ

YENİDEN YARATMAK İÇİN VAR!

Muhalefet yapmak için değil, hükümet olmak için birleştik. Geçmişte hükümet formülü şuydu: Kim borç için dilenir. Şimdi o formülü burudan iptal ediyoruz. Borç bulanların hükümetini değil üretim ekonomisini kuranların hükümetini yapacağız.

İlan ediyoruz, Türkiye’de bölenlerin hükümet olduğu devir bitmiştir. Türkiye'yi birleştirenlerin çağı gelmiştir. Programımız hazır, Kemalist Devrimi tamamlayacağız.

200 yıllık bir mücadele içinde sınayarak, deneyerek ürettik bu programı. Bu program denenmiştir ve adına Türk mucizesi denmiştir. 1930’lu yıllarda en hızla ekonomik kalkınma gösteren ülkeydi Türkiye. Çünkü üretim ekonomisini uyguluyordu.

MALİYET HESAPLARI DEĞİL

ÜRETİMİ ARTIRACAK HESAPLARI YAPACAĞIZ!

Şimdi hangi hale geldik? Türkiye tarımda bile dışa muhtaç hale gelmiştir. Birçok ürünü ithal eder duruma getirilmiştir.

Yeniden tarımı aynı noktaya getireceğiz. Ucuz tarım ilacı, ucuz mazotla, ucuz tarım aletleriyle çiftçimizi destekleyeceğiz. Tarım ürünlerini dışardan almayacağız, dış ticaret açığımızı tarımla kapatacağız. AB gümrük anlaşmasını kaldıracağız. Toprağımız var, güneşimiz var, insanımız var. Kendimiz üreteceğiz.

Küçük ve orta sanayimizi, büyük sanayimizi destekleyeceğiz. Kayseri, Bursa, Sivas gibi illerimizde Anadolu’nun kaplanları vardır. Bu kaplanları kediye çevirdiler. Bu illerimizin yeniden üretimlerini destekleyip artacak hale getireceğiz.

Maliyet hesapları değil, üretimi artıracak hesapları yapacağız!

ABD ORTADOĞU’DA YENİLMİŞ BİR ÜLKEDİR

Vatan Partisi Suriye, Irak, İran, Azerbaycan gibi güney komşularımızla güvenlik ve ekonomik alanlarında dostluklar kuracak. Sınırları yeniden açacağız. Sınırlardan kardeşlik geçecek, ticaret geçecek, terör geçmeyecek!

Buradan size söz veriyoruz, komşu ülkelerle anlaşıp terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. AKP iktidarı ABD’nin Irak’ı bölmesine utanmadan, Müslümanız diyerek yardım etti. Amerikan askerlerinin sağlığı için dualar ediyordu Tayyip Erdoğan utanmadan. Şartlar değişti. ABD emperyalizmi Suriye’de yenildi. Kürt koridorunu açamadılar. Suriye buna izin vermedi. ABD Ortadoğu’da yenilmiş bir ülkedir.

Irak’ta yenildiler, Suriye’de yenildiler, sadece bizim ülkemizde kaldı bunlar. Münafık Kardeşlerin, Müslüman düşmanlarının saltanatını biz de devirecek ve Ortadoğu’da ABD emperyalizmini yeneceğiz.

DEVLETİN YAPTIRIM GÜCÜNÜ UYGULAYACAĞIZ

Güneydoğu illerimizi Vatan Partisi’nde örgütlüyoruz. Oradaki insanlarımız, terörden bıkmış durumdalar. Kepenkleri kapatılıyor, dükkanları yakılıyor.

Devletin yaptırım gücünü uygulayacağız. Güneydoğu’da yol kesmeye, dükkanları yakmaya müsaade etmeyip halkın güvenliğini Türk ordusuyla sağlayacağız. Bugün Ergenekon’da, Balyoz’da tutuklanan komutanlar Vatan Partisi’nde birleşiyor. Çünkü Vatan Partisi’nde Türkiye’nin birliğini görüyor. Doğru iradeyi görüyor. Bizim hükümetimizde geçmiş hükümetlerdeki gibi askerle çekişme olamayacak.

Vatan Partisi Güneydoğu’da Kürt yurttaşlarımızla birleştiği için o bölücü terör örgütü Vatan Partisi’nden korkuyor. Türk kelimesini Anayasa’dan çıkarmaya kalkanlar Anayasal suç işlemektedirler. Atatürk değerlerinin son kalelerinin yıkılmasına izin vermeyeceğiz!

20’DEN FAZLA İLDE

KADIN ADAYLARIMIZ BİRİNCİ SIRADA

Türkiye’nin yirmiden fazla ilinde birinci sıra adayımız Atatürk’ün kadını, başı dik erkeğin karşısında eğilmeyen bükülmeyen kadınlar, Cumhuriyet’in kadınları Vatan Partisi’nde yükselecek!

Kadın öndeyse bir toplum büyük yeniliklerin eşiğindedir. Vatan Partisi’nde kadın öne geçmiştir. Gezi direnişinde de kadınlarımız en öndeydi. Burada da, İstanbul’da da, İzmir’de de en öndeydi kadınlarımız.

Tarlalarda, fabrikalarda, adliyelerde, okullarda, hastanelerde çalışan kadınlarımızı Vatan Partisi’nde mücadeleye çağırıyoruz. Hz. Muhammed'in dediği gibi “Cennet, kadınların ayağının altındadır.”

İKİ PROGRAM ÇARPIŞIYOR

Bugün Türkiye’de iki program çarpışıyor. Birincisi AKP-CHP-HDP ortaklığı ve bunun karşısında Vatan Partisi’nin Milli Hükümet Programı.

CHP’ye sesleniyorum; AKP ile hükümet kurmayacağını açıklasın! Biz Vatan Partisi olarak onlarla iktidar kurmayacağız.

Biz buradan ilan ediyoruz, kesinlikle Cumhuriyetimizi bu hallere düşüren, Atatürk ile savaş yapan, kadını köleleştiren, Türkiye’yi borca batıran, ABD’nin BOP projesinin Eşbaşkanı olduğunu utanmadan söyleyenlerle işbirliği yapmayacağız. CHP’yi ve MHP’yi bu konuda açıklama yapmaya çağırıyorum.

HDP PKK’NIN MECLİS’TEKİ KRAVATLISIDIR

Buradan CHP’ye dostça bir çağırıda bulunuyoruz. HDP ile birlik kurmaktan vazgeçsinler. Onları bu ortaklıktan vazgeçmeye çalışıyoruz.

Atatürk ölmeden önce Anayasanın başına şunu yazdırdı Türkiye; Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve Devrimcidir.

Bütün partilileri bağımsız, özgür, aydınlanmış Türkiye’yi kurmak için mücadeleye çağırıyoruz. Borçlanmayla artık devam edilemez. Türkiye büyük bir değişikliğin eşiğindedir. Bölenlerin de devri bitmiştir.

İLK OYLAR VATAN’A, İLK AŞKLAR GİBİ…

Komşularımıza, çarşılarımıza,esnafımıza, fabrikalarımıza, işçilerimize gideceğiz, görüşeceğiz, konuşacağız. Önümüzdeki dönemin sorunlarını ve büyük çözümü anlatacağız.

Bütün gayretimizle köylere, kasabalara gideceğiz. Tüm halka ulaşacağız, Partimizi anlatacağız, oy isteyeceğiz, iktidara yürüyeceğiz.

Şimdi herkesi seferberliğe, göreve çağırıyorum.

Tüm vatandaşlarımızı Vatan Partisi’ne oy vermeye davet ediyorum.

İlk oylar Vatan’a, ilk aşklar gibi…

SÖZ VERİYORUZ!

Doğu Perinçek’in konuşmasının ardından Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Prof. Dr. Selahattin Eyüp Karakaş, İl Başkan Yardımcısı Oktay Yıldırım ve Erdoğan’a diktatör dediği gerekçesiyle tutuklanan Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar birer konuşma yaptılar. İl başkanı S. Eyüp Karakaş yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Vatan Partisi tam bağımsızlık ve milli hakimiyet ruhu etrafında birleşenlerin toplandığı parti olmuştur ve Kürt, Çerkez, Boşnak, Arap diye ayrıştırılmaya çalışılan Türkiye halkını Türk Milleti olarak yeniden birleştirecektir. Türk de biziz, Kürt de biziz; hepimiz Türk Milletiyiz!

Atatürk'ün “Şebeke-i Azimkarane” diye tarif ettiği parti, artık Vatan Partisi’dir. Atatürk’ün Altı Ok’una Vatan Partisi sahip çıkmıştır.

Buradan söz veriyoruz:

• 1930’lu yıllarda Kayseri'de uçak üretildiğinin bilinci içinde Kayseri sanayiini geliştireceğiz.

• Kayseri’nin toprağını işleyenlere söz veriyoruz, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için her türlü tedbiri alacağız.

• Kayseri’nin esnafına,zanaatkarına söz veriyoruz, artık siftahsız kepenk kapamayacaksınız. Desteğimiz sizin olacak.

• Kayseri'nin gençlerine söz veriyoruz; daha iyi eğitim, daha iyi barınma imkanları sağlayacağız.

• Söz veriyoruz, Kayseri’yi üreten, ürettikçe büyüyen, büyüdükçe refaha kavuşan ve mutlu olan bir kent yapacağız.

DEVRİM BİR SON DEĞİL BAŞLANGIÇTIR

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Aydınlık Gazetesi yazarı Em. Astsubay Oktay Yıldırım ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

1908'de bir fedailer kuşağıyla başlayan Türk Devrimi, Vatan Partisi ile kaldığı yerden yoluna devam edecektir.

Bugün Türk Milleti’ni etnik ve mezhepsel ayrılıklar yaratarak bölmeye çalışıyorlar. İktidar partisi Anayasa’dan Türk'ü çıkaracağının, ana muhalefet partisi, PKK ile ortaklık kuracağının, muhalefet partisi de F-tipi çetenin kurtuluşunu sağlayacağının sözlerini veriyor. Türk Milleti bu sözlerin hiçbir yerinde yok.

Ermeni soykırımı yalanını savunuyorlar, burnumuzun dibindeki 152 adayı Yunan’a terk ediyorlar, Dersim’de yıkılan Ortaçağı Mustafa Kemal’e saldırarak yeniden hortlatmaya çalışıyorlar. Şeyh Saitlere, Seyit Rızalara saygı duruşu yapıyorlar. Ama onlar bize yenilgiyi öğretemeyecekler. Zindana attıklarında Namık Kemal, iş başa düşünce Resneli Niyazi, Mustafa Kemal olacağız.

ERDOĞAN’A DİKTATÖR DİYEN GENCİN KONUŞMASI

AYAKTA ALKIŞLANDI

Erdoğan'a diktatör dediği için tutuklanan Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar ise salona şu dizelerle seslendi:

FethullahçıGladyo’nun zindanlarını, kumpaslarını, yerle yeksan eylemiş;

Yaver Salih'in altıpatlarının kabzası gibi çelikten, kararlı;

Cumhuriyet Devrimi ateşiyle tutuşan hasret dolu bir irade.

Nazım'ın dizeleri kadar narin,

Uğur Mumcu'nun kalemi kadar keskin,

Vatan Partisi iradesi.

Şimdi bu iradeyle bir söz veriyoruz:

Toprağı nasırlı avuçlarda kavrulmuş Anadolu'nun şüheda fışkıran bağrına, yemyeşil bir fidan dikeceğiz.

Bu kıvılcım bütün bozkırı tutuşturacak söz veriyoruz.

8 HAZİRAN’IN KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ

Konuşmaların ardından Vatan Partisi Kayseri Milletvekili adayları tanıtıldı. 1. Sıra adayı Sema Karaoğlu neden aday olduğunu ise şöyle anlattı:

“Kurultay’dan önce Anadolu Partisi’ne üye oldum. Vatan Partisi Kurultayı’nı izledim ve Genel Başkanın Kuvayı Milliye çağrısından etkilendim. Ben bu Parti’nin yalnızca üyesi değil, paspası olmaya hazırım.”

İşte Milli Hükümet’in Kayseri Milletvekilleri:

1 ) SEMA KARAOĞLU ( ÇİFTÇİ, MÜZİSYEN, UZMAN DOKTOR )

2 ) ERSİN BALKAYA (MAKİNA MÜHENDİSİ )

3 ) MEHMET CANBULAN ( ECZACI )

4) KAMİL ALBAYRAK ( GAZETECİ / ÖĞRENCİ )

5) BEYHAN YILDIRIM ( TOPLUMBİLİMCİ )

6) HASAN BEKER ( İNŞAATÇI )

7) ŞERİFE ÇAĞLAYAN ( EMEKLİ İŞÇİ )

8) MEHMET ONAYLI ( İKTİSATÇI/İŞLETMECİ )

9) MUSTAFA CANTEN ( EMEKLİ MEMUR )

İzmir'de kahvehaneye silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var Gündem Üniversite öğrencilerinden Papa'ya tepki! Gündem Erdoğan: 3 senedir patinaj çekiyoruz Gündem HDP listesinde MİT damgası Gündem