30 Ağustos İzmir'den Diyarbakır'a tüm yurtta coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümünde yurtta zafer coşkusu vardı. Yurttaşlar, İzmir'den Diyarbakır'a bayramı kutladı. Bazı illerde ise yine çelenk krizi yaşandı.

Abone ol

Askeri geçit törenleri, ataya yazılan şiirler, yöresel halk oyunları, marşlar... Bu görüntüler 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarından.

Kutlamaların ilk adreslerinden biri İstanbul'du. Yurttaşlar sabahın ilk ışıklarıyla bayramı kutlamaya başladı. Vatan Caddesi'nde yapılan resmi törenin yanı sıra Formula 1 pistinde Türk bayrakları ile zafer turları atıldı. Motor tutkunları ise Ataya saygı için Maltepe’den Edirnekapı Şehitliği’ne motosiklet turu düzenledi.

Adana'da geçen yıl eski Vali Hüseyin Avni Coş'un valilik bahçesine aldırdığı törenler yeniden eski yerine taşındı. Zafer kutlamaları eskiden olduğu gibi Atatürk Parkı'nda düzenlendi.

Antalya, Adana, Mersin ve Manisa'da çelenk krizi yaşandı. Resmi çelenk sunma törenin ardından parti temsilcileri alternatif kutlama düzenledi.

Diyarbakır,Tekirdağ, Şanlıurfa ve Burdur'da bayram coşkusu yöresel oyunlarla yaşandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise kutlamalar maviydi. Ege sularında Türk bayrakları dalgalandı.

Diğer illerde coşkulu geçen kutlamalar Amasya'da yerini boş meydanlara bıraktı.

Karabük'te ise Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan protesto edildi. CHP İl Başkanı Bayram Karadağ, Kaplan'a, sosyal paylaşım sitesinden Atatürk'e hakaret eden paylaşımları nedeniyle tepki gösterdi.

Siirt'te bayram gününe acı hakimdi. Kutlamaların bir kısmı Botan Çayı'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği olay nedeni ile iptal edildi.

Kocaeli Gölcük Deniz Ana Üs komtuanlığı da Zafer Bayramı nedeniyle kapılarını açtı. Komutanlığa yoğun ilgi gösteren yurttaşlar hayatlarında ilk kez, Donanma limanında demirli bulunan fırkateyn, hücumbot, denizaltı ve lojistik destek gemilerini gezme imkanı buldu.

ulusalkanal.com.tr

"HAS" AKP'li Kurtulmuş Gündem Rusya - İran anlaşmaya vardı Gündem Nöbetçilikte yeni düzenleme! Gündem "Açılım yasası şehitlerimize ve vatana ihanet yasasıdır" Gündem