Fenerbahçe Aslan'ı potada eledi

Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı eleyerek Final-Four'a kaldı

Abone ol

Fenerbahçe Ülker Sports Aren Metro Enerji Salonu'nda oynanan karşılaşmada Sarı kırmızılı takımı 63-52 yenen Sarı-lacivertliler seriyi 2-1'e getirdi ve FIBA Kadınlar Euroleague'de Final Four'a yükseldi.

Bu arada mücadeleyi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan İsfendiyar Zülfikari, Turhan Şahin ve Ünal Uzun ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Yalçın Haker ve Selim Kosif de izledi.

GALATASARAY ODEABANK BAŞANTRENÖRÜ: SERTLİĞE CEVAP VEREMEDİK. FENERBAHÇE'Yİ KUTLUYORUM

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye yenilerek Avrupa'ya veda ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Memnun, organizasyonun son şampiyonu olarak Avrupa'ya veda ettiklerini için üzgün olduklarını belirterek, "Maalesef kötü oynadık ve Avrupa Ligi maceramız bitti. Kötü başladığımız sezonda play-off'a kalmayı başardık. Kötü pozisyonda grubu bitirdiğimiz için ev sahibi avantajını yakalayamadık. Seriye iyi hazırlanmıştık.

Bütün planımız buradaki ilk maçı kazanıp işi bitirmekti. Oyuncular çok iyi mücadele etti. Tamamen onurlu bir mücadele oldu. Çok yetenekli oyunculara karşı oynadık. Çok sert ve kararlı oynadılar. Sertliğe cevap veremedik. Fenerbahçe'yi kutluyorum" dedi.

Karşılaşmanın kırılma anının ilk çeyrekte 6 sayı öndeyken yedikleri 15-0'lık serinin olduğunu aktaran tecrübeli başantrenör, "O sırada iki basit hata yaptık ve hakemin çalmadığı 3 tane düdük oldu. Bu seviyede basit hata yapınca oyun disiplininden koptuk. Kadın basketbolunda duygusal kırılmalar çabuk olabiliyor. Oyuncular hakemi kafaya taktılar" diye konuştu.

Memnun, Galatasaray Kulübü'nün basketbol şubesinde sıkıntılar yaşadığıyla ilgili bir soru üzerine, "Fazla yorum yapmak istemiyorum. Bunları düşünerek buraya gelmedik. Biz, FIBA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu olarak çeyrek finalde elendik ve çok üzgünüm. Ben sadece kendi kontrol edebileceğim şeylere bakıyorum. Galatasaray'daki 34. senem. Daha zor günler de gördüm. Biz bunları aşarız. En kötü anımızda bile ligde lideriz ve burada sonuna kadar zorladık" ifadelerini kullandı.

Memnun, Galatasaray Kulübü'nden ayrılma gibi bir düşüncesinin olmadığı ve 2 yıl daha kontratının olduğunu sözlerine ekledi.

SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın Euroleague Final-Four'a yükselmesinin ardından tebrik mesajı yayımladı.

"Euroleague Final-Four'a yükselme başarısı gösteren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı gönülden kutluyorum. Üst üste dördüncü kez aynı başarıyı sergileyen ve Avrupa'nın en iyisi olma mücadelesini verecek sporcularımızı tebrik ediyorum. Geçen sene finalde bir diğer temsilcimiz Galatasaray Odeabank'a yenilerek ikinci olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenecek Final-Four organizasyonundan şampiyon olarak ülkemize döneceğine ve bizleri gururlandıracağına inanıyor, sporcularımıza ve teknik ekibe başarılar diliyorum."

Hakan TARHAN

DHA

Karşıyaka taraftarından dünya rekoru Spor Orduspor’a bir şok daha! Spor Fenerbahçe'den başsağlığı mesajı Spor Şadan Kalkavan vefat etti Spor