Meslektaşları için kabin tasarladı

Kovid-19 ile mücadele, yaratıcılığımızı da ortaya çıkardı. Vatandaşlar, hem kendilerini, hem çevresini virüsten korumak için her gün yeni fikirler, yeni yöntemler geliştiriyor. Son olarak İzmir’de bir uzman doktor, Kovid-19 şüphelilerinden numune örneği alan meslektaşları için koruyucu kabin tasarladı.

Abone ol

Toplumda Koronavirüsün bulaşıcı etkisiyle en çok karşı karşıya kalan kesim, sağlık çalışanları… Her gün yüzlerce Kovid-19 şüphelisinden numune alan sağlık çalışanları için bu tahlil süreci riskli bir ortam oluşturuyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden albay rütbesiyle emekli Uzman Doktor İrfan Sevinç, görev yaptığı İzmir Ödemiş Devlet Hastanesinde bu soruna kafa yordu, riski en aza indirmek için çalışma yaptı. Teknik personelden de yardım alan Dr. Sevinç, meslektaşları için koruyucu bir kabin geliştirdi.

Kovid-19 şüphelisi ile sağlık çalışanı arasında teması engelleyen Numune Alma Kabininde bir de havayı temizleyen filtre sistemi bulunuyor.

Numune alacağı kişiyle diyafon sistemiyle iletişim kuran sağlık personeli, işlemi tamamladıktan sonra testin kabin içine el değmeden girmesini sağlıyor. Böylece görevli personel ve tahlil sürecini yürütecek diğer sağlık çalışanları için risk en aza indirilmiş oluyor.

Dr. İrfan Sevinç, kabin sayesinde hem sağlık çalışanları hem de numune veren kişileri korumayı amaçladıklarını belirtti.

Ulusal.com.tr

Sağlıkçılara şiddette cezalar arttırılıyor Sağlık Dr. Hikmet Çevik koronavirüs ile verilen mücadeleyi değerlendirdi Sağlık LGS'ye ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı Sağlık Koca: İzolasyonda başarılı olursak, erken tedbir avantajından tam olarak yararlanabiliriz Sağlık