"Söyleme" değil "eyleme" bakılacak, şiddete bulaşana taviz yok

AKP fezleke kriterlerini netleştirmeye başlıyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda "söylem" değil "eylem" göz önüne alınacak. AKP’li hukukçular tarafından oluşturulan kriterler AKP MYK’da karara bağlanacak.

Abone ol

5 HDP'li milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekelerle ilgili AKP'nin kriterleri netleşiyor.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında parti içinde oluşturulan komisyon, dokunulmazlıkların kaldırılması için “şiddet” kriterini baz alma kararı verdi.

Ahmet İyimaya, Mustafa Şentop ve Hayati Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu komisyon, dokunulmazlıklarla ilgili kararın, “söyleme değil, eyleme bakılarak” verilmesini istiyor. Yani, eğer HDP’li vekillerin şiddete bulaştığı tespit edilirse dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili AKP taviz vermeyi düşünmüyor.

Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra konu AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda karara bağlanacak.

Fezlekelerle ilgili CHP ve MHP’nin tutumları netleşti. Buna göre, MHP, HDP’li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacak. Ancak CHP’de durum biraz daha farklı.

CHP, önce HDP’li vekillerin fezleke dosyalarını inceleyecek ardından grubu serbest bırakacak.

TBMM Başkanlığı'na şimdiye kadar hakkında fezleke gönderilen 113 vekilden 41’i HDP’ye ait. Hakkında en fazla fezleke hazırlanan vekil ise 51 dosya ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal yargı kararına rağmen devam eden yıkım çalışmalarını görüntüledi Gündem Erdoğan'ın dünürü hastaneye kaldırıldı Gündem Sur’da 8 terörist öldürüldü Gündem David Shinn, Ulusal Kanal ve Vatan Partisi'nin sorularıyla terledi Gündem