Vatan Partisi Çin'de! 'Dünya Siyasi Partileri Yüksek Düzey İstişare Toplantısı' başladı

"Çin Komünist Partisi ve Dünya Siyasi Partileri Yüksek Düzey İstişare Toplantısı" Pekin'de başladı. Toplantıya Türkiye'den sadece Vatan Partisi ile AKP davet edildi. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, toplantı için özel olarak hazırladığı "Avrasya Çağına girdik, Yeni Dünya Yeni Uygarlık" başlıklı bildiriyi katılımcılara sundu.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Beijing’de düzenlenen "Çin Komünist Partisi ve Dünya Siyasi Partileri Yüksek Düzey İstişare Toplantısı" başladı.

4 gün sürecek toplantıya, 120 ülkeden 200'ü aşkın siyasi parti davet edildi. Türkiye'den ise davetli sadece 2 parti var; Vatan Partisi ve AKP.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Uluslararası İlişkileri Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner ile birlikte toplantıya katıldı. Toplantının açılışını Çin Devlet Başkanı ve ÇKP Genel Sekreteri Xi Jinping’in (Şi Jinping) yaptı.

ÇKP Merkez Komite Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Guo Yezhou (Go Yezhu) toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Toplantı dünya partileri için eşit koşullarda iletişim kurma imkanı sağlayacak. Bu sayede partiler hükümetlerin ve insanlığın karşı karşıya olduğu sorunlarda bilgeliklerini paylaşarak çözümler arayacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Doğu Perinçek’in toplantı için özel olarak hazırladığı bildiri katılımcılara sunuldu. "Avrasya Çağına girdik, Yeni Dünya Yeni Uygarlık" başlıklı bildiride kurulan "yeni dünya"ya dikkat çekildi.

YENİ DÜNYA YENİ UYGARLIK

Yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni dünyanın kurucuları arasında üç odak öne çıkıyor: Askerî alanda Türkiye, Rusya, İran, Suriye ve Irak’ın temsil ettiği Silahlı Batı Asya. Ekonomide, dünya üretiminin dinamosu olan üreten Çin ve Hindistan’ın temsil ettiği Asya. Siyasette: Atlantik sistemine kafa tutan Almanya ve Fransa’nın temsil ettiği Avrupa. Üçünü topladığımız zaman, Avrasya’nın yükselişini görüyoruz. Yeni uygarlığın temel programı, üretmek ve paylaşarak gelişmektir. Bu uygarlık, özel çıkara, bireyciliğe, mafyalaşan kapitalizme, sömürgeciliğe ve hegemonyacılığa dayanmıyor. Yeni Uygarlık, ülkelerin bağımsızlığı, üretim ekonomisi, halkçılık, kamu ağırlığı, dünyevilik/laiklik ve devrimcilik yönünde oluşuyor.//

Vatan Partisi liderine Çin'de ilgi yoğun oldu. Çin'in önemli yayın organları ile röportajlar yapan Perinçek, emekli Çinli diplomatlarla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Perinçek, Çin’de okuyan Türk öğrencilerle de bir buluşma gerçekleştirdi.

ulusal.com.tr

Bülent Esinoğlu yazdı: Savaştan bir önceki aşama simgesel şiddet Gündem Atalay Filiz hakkında karar çıktı Gündem Doğa için imza kampanyası Gündem Kiğı Jandarma Komandolarından Videolu Klip Gündem