Eğitimcilerden hükümete sarı kart

Eğitimciler güvencesiz çalışma dayatmalarına karşı bugün İzmir’de eylemdeydi. Hükümete sarı kart gösteren Eğitim-iş üyeleri talepleri karşılanmazsa büyük eylemler yapacaklarının sinyalini verdi.

Abone ol

Güvencesiz çalışma modeline hayır dediler, hükümete sarı kart göstermek için alana çıktılar

AKP iktidarı kamu çalışanlarının sınırlı güvencesi olarak gösterilen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu ortadan kaldırmak istiyor.

Buna göre tüm kamu çalışanları hakkında kolaylıkla soruşturma açılabilecek, performansa göre çalışma modeli gelecek, işçi ve memur ayrımı ortadan kaldırılarak tek bir çalışan tipi yaratılacak.

Eğitimcilerin bir diğer talebi ise ek göstergenin 3600’a yükselmesi. Gösterge 300’den 3600’e yükseldiğinde Atanamayan öğretmenlerin sorunları da büyük ölçüde çözülmüş olacak.

Eğitim-iş İzmir 1-2-3-4 Nolu Şubeleri Esgüdüm Sözcüsü Bülent Turan ek göstergenin yükselmesi durumunda Öğretmen ihtiyacının daha yoğun hissedildiği Doğu ve Güneydoğu illerine de daha fazla öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

İş güvenliğinin sağlanmasını ve ek göstergelerin yükselmesini isteyen eğitimciler hükümete sarı kart göstererek taleplerinin karşılanmaması durumunda yeni eylemlerin geleceği sinyalini verdi.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

Taksicilerden protesto Ekonomi Mahkemeden elektrik faturaları için emsal karar: O ücretler geri ödenecek Ekonomi Türkiye dev bankaya ortak oldu Ekonomi Ankara ve İstanbul'da ekmeğe zam geldi Ekonomi