Gülen cemaatine cemaatin içinden önemli eleştiri

2 yıl öncesine kadar Fethullah Gülen'in halefi olarak gösterilen, Latif Erdoğan, Gülen Cemaati'ne sert eleştiriler yaptı. "Cemaat dış güçlerin gönüllü taşeronu oldu" diyen Erdoğan, Gülen Cemaati'nin Amerika'da dinden çok ekonomik kaygılarla hareket eden bir işçi-işveren ilişkisine döndüğünü söyledi.

Abone ol

Fethullah Gülen cemaatine cemaatin içinden önemli bir eleştiri geldi.

Gülen'in halefi olarak görülen ve 2 yıl önce Gülen grubuyla yollarını ayıran Latif Erdoğan konuştu. Erdoğan, Gülen Cemaati'nin Amerika'da ivme kazanan dönüşümünü anlattı.

Latif Erdoğan'a göre, Gülen cemaati dini bir örgütlenmeden çok ekonomik bir çıkarların ön planda tutulduğu bir ağ haline geldiğini söyledi.

"Başlangıçtaki ülkünün içi boşaltıldı. Hizmet, çeşitli iş sektörlerinin buluşma noktası haline geldi. Hizmet ilişkisi, işçi- işveren ilişkisine dönüştü. Değer atfedilen öncelikler, dünyevi işlerdeki başarılara dönüştü. Eskiden, iman, ibadet, takva, züht, kardeşlik gibi argümanlar öne çekilirken, daha sonra ekonomik kavramlar yönlendirici noktaya yerleşti. Kısa bir süre sonra da ekonomik endişeler her şeye hakim oldu"

"Değişim Amerika'da hızlandı ve iş çığrından çıktı" diyen Erdoğan, Gülen Cemaati'nin dışi güçlerin gönüllü taşeronluğunu yaptığını söyledi. Sabah Gazetesi'ne konuşan Erdoğan, zihin değişikliğini de "neticeye ulaşmak için her yol meşrudur" anlayışının yerleşmesiyle yaşandığını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal, TUBİTAK'taki tertip merkezini açığa çıkardı Gündem Kırca'ya sendika desteği Gündem Kıbrıs'ta “Sam Amca“ süreci Gündem İHD'den tuhaf başvuru Gündem