Ağrı'da PKK'ya operasyon

Ağrı'da askerlerle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü, 1'i ağır 4 asker de yaralandı. 12 saat süren çatışmada 1 PKK'lı da yaralı ele geçirildi. HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur çatışma çıkmasaydı fidan dikimine PKK'lıların da katılacağını söyledi.

Abone ol

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde PKK'nın askere ateş açması sonucu çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirildi. 1'i ağır 4 asker de yaralandı.

Çatışma Yukarı Tütek köyünde yaşandı. "Bahar Şenliği" adı altında yapılan etkinlikte halka HDP'ye oy vermesi için, PKK'lılar tarafından baskı yapılacağı ihbarı geldi. Çok sayıda şikayet gelmesi üzerine jandarma şenlik alanında önlem aldı.

Güvenlik önlemi alan askerlere PKK’nın ateş açması sonucu çatışma çıktı. 1 Üsteğmen ve 3 uzman çavuş yaralandı. Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden ağır yaralı olan uzman çavuş ameliyata alındı. Yaralı askerler daha sonra ambulans uçağı ile Ankara'ya götürüldü.

PKK'lıların önceden yığınak yaptığı anlaşılan bölgedeye Ağrı İç Güvenlik Tugayı’ndan takviye ekip gönderildi. Zırhlı motorlu birlikler de bölgeye sevk edildi.

12 saat süren çatışmada 5 PKK'lı ölü, 1 PKK'lı ise yaralı ele geçirildi. Çatışma akşam saatlerinde sona erdi. Olay yerinden kaçtıkları tahmin edilen PKK'lılar karadan ve havadan insansız hava araçları ile arandı. Teröristlerin İran sınırına kaçma ihtimaline karşı da sınır bölgesinde güvenlik önlemi alındı.

Çatışma bölgesine gitmek isteyen sivillere askerler izin vermedi. HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur çatışma çıkmasaydı Tütek Köyü'ndeki etkinliğe PKK'lıların da katılacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaralanan 4 askeri tedavi gördükleri Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde ziyaret ederek, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

ulusalkanal.com.tr

Soykırım yalanı için bu kez Papa devreye girdi Gündem Üreten, birleşen ve çağdaş Türkiye’nin kadroları Vatan listesinde Gündem Ambulans özel halk otobüsü ile çarpıştı! Gündem YSK'dan pusula açıklaması Gündem