Tarihte ilk kez iki Türk takımı Dörtlü Final'de

Türkiye basketbolda tarih yazıyor. Fenerbahçe Beko'nun ardından Anadolu Efes de Dörtlü Finale kaldı. İstanbul'da Barcelona'yı 80-71 mağlup eden Lacivert-beyazlı ekip, Fenerbahçe ile eşleşti. Böylece basketbolun en prestijli kupasında bir Türk takımının finale kalması kesinleşmiş oldu.

Abone ol

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi Dörtlü finalinde tarihte ilk kez iki Türk takımı mücadele edecek.

Anadolu Efes, 18 yıl sonra gelen tarihi başarıyla adını adını Dörtlü Final'e yazdırdı. Lacivert-beyazlı ekip, basketbolun zirvesine çıktı. Efes, şampiyonada yoluna emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe Beko ile eşleşti. Kazanan ise Türkiye oldu. İspanya'da bir Türk takımının finale çıkması kesinleşti.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda normal sezonu 4. bitiren Anadolu Efes, play-off çeyrek final serisinde 5. Barcelona Lassa ile eşleşti. Anadolu Efes, İspanya'nın Barcelona Lassa takımını 3-2 ile geçti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 15 bin 632 taraftar önünde oynanan müsabakada temsilcimiz rakibini 80-71 mağlup etti ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Anadolu Efes'te süre alan 9 basketbolcudan 5'i çift haneli skor üretti. Lacivert-beyazlı takımda Larkin ile Moerman 18'er sayıyla galibiyeti getiren isimler oldu. Bu oyunculara Beaubois ile Anderson 11'er, Micic ise 10 sayıyla eşlik etti. Efes'te Dunston 7, Pleiss ise 5 sayılık katkı verdi.

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de iki Türk takımı finale yükselmek için birbiriyle karşılaşacak. Barcelona'yı saf dışı bırakan Efes ile play-off çeyrek final serisinde Litvanya'nın Zalgiris takımını geçen Fenerbahçe Dörtlü Final'de eşleşti. Bu sayede bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonda Fenerbahçe 5, Anadolu Efes ise 3. kez Dörtlü Final'e yükseldi. Türk basketbol tarihinde ilk kez 2 takım birden Dörtlü Final'de yer alacak. Dörtlü Final, İspanya'da oynanacak. Finaller, 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde gerçekleştirilecek. Dörtlü Final'de Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile İspanya temsilcisi Real Madrid karşı karşıya gelecek.

Anadolu Efes Dörtlü Final için sahada Spor Alanyaspor'dan flaş karar! Spor Konyaspor'dan Alanyaspor maçı açıklaması Spor Nobre, kariyerini şampiyonlukla noktalamak istiyor Spor