Beklentileri aştı

Cari işlemler açığı Haziran ayında yine beklentilerin üzerinde çıktı. Cari işlemler açığı 3 milyar 356 milyon dolar olarak gerçekleşti. Piyasalarında ise altın tekrar parlamaya başladı. Altının gram fiyatı son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Abone ol

Beklenti 3 milyar dolardı, beklentileri yine aştı.

Merkez Bankası Haziran ayına ait cari açık yani ödemeler dengesi rakamlarını açıkladı.

Merkez verilerine göre Türkiye'nin cari işlemler açığı haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre 812 milyon dolar azalarak 3 milyar 356 milyon dolar oldu. Ancak bu gerileme beklentilerin yine üzerinde kaldı. Beklenti 3 milyar dolardı, 3 milyar 356 milyon dolar oldu.

Haziran ayı cari işlemler açığı geçen yılın aynı ayına göre 812 milyon dolar azaldı. 12 aylık verilere göre açık 44 milyar 691 milyon dolar oldu.

Altın ise son bir ayın zirvesine çıktı. Altının gram fiyatı, ons fiyatının yükselmesi ve Dolar/TL paritesinin 2.77'ye çıkmasıyla, 99,38 liraya yükseldi.

Altının gramının 100 TL'ye tırmanmasında tepki alımları da etkili oldu. Uluslararası piyasalarda ons fiyatı bin 113 dolara çıkan Altın, bu seviyeyi en son 10 Temmuz'da görmüştü.

Uzmanlara göre destek seviyesi bin 84 dolar, direnç noktası ise bin 148 dolar olması beklenen altının gram fiyatında dolar - TL paritesi belirleyici olmaya devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

Toplu sözleşme yarıda kaldı Ekonomi Farkını verelim, susun Ekonomi Mısır üreticisine müjde Ekonomi Dolar durdurulamıyor Ekonomi