Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

İstanbul Adliyesi, bir skandala sahne oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. İfadeye çağıran savcı, Yolsuzluk Soruşturması sürecinde AKP hükümetini destekleyen Mehmet Demir olunca çağrı daha da önem kazandı. Başsavcılık "sehven gönderildi" açıklamasında bulundu, soruşturma el değiştirdi. CHP'den ifade çağrısına tepki geldi.

Abone ol

İstanbul Adliyesi, bugün ilginç bir siyasi skandala sahne oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı.

Elektronik imzalı çağrı kağıdı, Yolsuzluk Soruşturması'nda AKP'ye destek veren Savcı Mehmet Demir'e ait olunca, olay daha da önem kazandı. Haberin gündeme düşmesiyle, İstanbul Başsavcılığı'ndan açıklama gelmesi bir art arda oldu.

Başsavcılık, Kılıçdaroğlu hakkındaki ifade çağrısının "sehven" gönderildiğini açıkladı. Açıklamada, "Çağrının sehven çıkarıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığı kamuoyununun bilgisine duyurulur" dedi.

Bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde soruşturma dosyasının Savcı Mehmet Demir'den alındığı açıklandı. Dosyanın, İstanbul Başsavcıvekiline devredildiği açıklandı. Bu açıklamayla, soruşturmanın "hakaret" suçlamasıyla yürütüldüğü ortaya çıktı.

22 Nisan tarihli çağrının sahibi Savcı Demir'den ise tartışılacak bir açıklama geldi. Demir, "Soruşturma kapsamında fezleke düzenlememiz gerekiyordu. Ama yanlışlıkla ifadeye çağırdık. Çağrıyı geri alıyoruz. Kendisi öğrendi işte, daha ne istiyor?" dedi.

CHP ise ifade çağrısını Başsavcılığa iade etti. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, iade yazısında çağrı kağıdının Anayasa'daki yasama dokunulmazlığına açıkça aykırı olduğunu belirtti. Tezcan, "çağrı kağıdı, cumhuriyet savcılarının değil, emir ve talimat altında hareket eden iktidar savcılarının uygulamalarına tipik bir örnektir" ifadelerini kullandı. Tezcan, hukuka aykırı daveti HSYK'ya şikayet edeceklerini açıkladı.

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik de tartışmayla ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağırılması Anayasa ihlalidir. İstanbul Başsavcısı açıklama yaptı ama bu büyük bir gaf ve özensizliktir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Cumhuriyet döneminin 66 yıllık mirası özelleştiriliyor! Gündem Eski Ergenekon Savcısı Osman Şanal, yine iş başında Gündem Pilotlar Ulusal Kanal'ı göklere çıkardı Gündem Erdoğan Kılıç gösterdi Gündem