Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik: AKP kaynıyor, Erdoğan aceleci

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, 'AKP kaynıyor Erdoğan aceleci' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Referandumun ardından Ankara'da görüşme trafiğinin hızlandığını yazan Özçelik, "Kimisi açık, kimisi kapalı peş peşe temaslar yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik şunları belirtti:

16 Nisan halk oylaması sonrasında Ankara’da trafik hızlandı. Kimisi açık, kimisi kapalı peş peşe temaslar yapılıyor.

Önce Erdoğan sürpriz bir şekilde BaşbakanBinali Yıldırım’la görüştü. Arkasından Yıldırım-Bahçeli görüşmesi gerçekleşti. Gerçi bu görüşmenin yapılacağı birkaç gün öncesinden belliydi. Ama Erdoğan-Yıldırım görüşmesinden hemen sonra yapılması meraklandırdı.

ERDOĞAN’IN TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayı programı yoğun. Hem içerde hem dışarıda. Dünyanın 4 büyük ülkesinin liderleriyle buluşacak. 30 Nisan’da Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee. 3 Mayıs’ta Rusya Devlet Başkanı Putin.14-15 Mayıs’ta Çin’de. “Kuşak ve Yol Zirvesi”ne katılacak. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le görüşecek.

Arkasından ABD ziyareti var. Tarihte oynamalar olabileceği işaret edilse de 16-17 Mayıs konuşuluyor.

Hepsi riskli görüşmeler.

BİR AN ÖNCE ...

İçerde de trafik sıkışık. İşi fazla uzatacağa benzemiyor. AKP’ye hemen kayıt yaptıracak.

Başbakan Binali Yıldırım “AKP kongresi 2018’de” demişti. Bozuldu. Önceki gün kameralar önünde, “Başbakanın normal süreci anlattığını” söyleyerek, olağanüstü kongre mesajı verdi.

Mayıs ayı içinde çok sayıda yurt dışı gezisi var. Ama yine de araya sıkıştırdı.

Erdoğan aceleci. Bir an önce AKP’nin başına geçmede kararlı.

NEDEN?

Erdoğan’ın bu aceleciliği tartışılıyor. AKP kulislerinde anlatılanlar, partide iplerin kopma noktasına geldiğini gösteriyor. AKP’de kontrolü ele alıp ortalığı toparlamaya çalışacağı ifade ediliyor.

Ama işi pek de kolay değil. Partideki kırılma hemen yapıştırılacak gibi görünmüyor.

BAŞBAKANIN ALTINI OYANLAR

Yakın çevresine göre, Erdoğan’ın danışmanlarından bazıları, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Damat ve çevresi Başbakan Yıldırım’ın altını oyuyor. Yıldırım hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yalan yanlış bilgiler aktarıyorlar.

Yıldırım’ın bir danışmanına anlatılanları sordum. Doğruladı. Yıldırım’a yakın AKP milletvekilleri de aynı bilgiyi verdiler. Erdoğan’la Yıldırım’ın arasının “limoni” olmasını bu isimlere bağladılar.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

Başbakan Binali Yıldırım’ın durumu tam belli değil. Hesap kitap yapıldığı söyleniyor. “Erdoğan’a başbakan dayanmıyor” algısının Cumhurbaşkanlığı seçimine etkisinin hesaplandığı bildiriliyor.

“Parti yönetimi ve hükümet önemli ölçüde değişecek. FETÖ ile bağlantısı olanların tamamı temizlenecek. Ayak uyduramayanlar gidecek. Yorgunlar dinlenmeye alınacak.”

Bu sözler Erdoğan’a çok yakın bir MKYK üyesine ait. Radikal tedbirler alınacağı konusunda ısrarlı. “Cumhurbaşkanımız bunu yapmazsa sıkıntı çekeceğini biliyor” diye konuştu. Belli ki hazırlıklar tamam!

KÜSKÜNLER, HIRSLILAR, ...

Şu anda partide küskünlerin sayısı epeyce fazla. Bu sayının daha da artacağına kesin gözüyle bakılıyor. “Yükselmek” isteyenler her yolu deniyor. AKP’ye sonradan katılan Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Tuğrul Türkeş, ... gibi isimler tartışılıyor.

“Dağdan gelenler bağcıları kovuyor” itirazları şu aralar daha çok duyuluyor.

AKP kaynıyor. Üstelik ısı da her geçen gün yükseliyor.

KIZ İHTİYARLADI

AKP içinde, “AKP’nin de sonu yaklaşıyor” tespiti yapanlar da var. Özellikle Meclis grubu huzursuz. Yapılanlara inanç azalmış. İhale peşinde koşanlar dışındakilerin heyecanı önemli ölçüde bitmiş.

AKP’liler arasında, AKP için yapılan şu yorum her şeyi anlatıyor:

“Kız ihtiyarladı. Eski cazibesi yok. Hele Cumhurbaşkanlığı sistemi devreye girince milletvekilliğinin de bir önemi kalmayacak. Bundan sonra partinin etkisi de azalacak.”

Durum bu. İzliyoruz..!

ulusalkanal.com.tr

40 yıllık MHP'li avukat Ömer Yeşilyurt, partisinden istifa etti Gündem Başbakan Binali Yıldırım'ın istemediği 3 bakan Gündem Başbakan Yıldırım, BBC World'e konuştu Gündem Antalya'da içki yasağı kararı Gündem