Poyrazköy davasında 5 no'lu hard disk tartışma yarattı

Poyrazköy Davası'nda, TÜBİTAK'ın 5 numaralı hard disk ile ilgili raporu tartışma yarattı.

Abone ol

Raporda, "Normal kullanıcı veya sistem davranışları ile açıklanamayacak bir bulguya rastlanmamıştır" denildi. Çelişkili dijital verilerin çıktığı diskle ilgili rapor, tepkiye neden oldu.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç'ın avukatı Hüseyin Ersöz, bilirkişilerin "uzman" ve "tarafsız" olmadığını belirterek raporu reddetti.

Ersöz, Bilirkişi Erdem Alparslan'ın, benzer içerikli Balyoz dijital verilerini de incelediğine dikkat çekti. Balyoz incelemesinin yeminsiz yaptırıldığını anlatan Avukat Ersöz, bu yasa dışılığın, 27 ay sonra mahkemede giderildiğini hatırlattı. Ersöz "Alparslan tarafsızlığını yitirdi" dedi.

Ersöz, Bilirkişi Osman Pamuk'un da Kafes Planı ile ilgili verileri incelediğine ve eksiklikler nedeniyle hakkında suç duyurularında bulunulduğuna dikkat çekti.

5 nolu hard disk, Donanma'da 6 Aralık 2010'da yapılan aramada bulunmuştu. Ardından 2. Poyrazköy ve 2. Amirallere Suikast davaları açılarak Birinci Poyrazköy Davası ile birleştirilmişti. Komutanlara, varlığı kanıtlanmayan planı güncellemek ve bu doğrultuda faaliyet yürütmek suçlaması yöneltilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş: Barzani AKP politikalarına dahil olmasın! Gündem Ulusal Kanal'a dava Gündem Türban orduevine giriyor Gündem Sevinci yarım kaldı Gündem